Problemy z Golfem 1,8 GTI 15 KM POMOOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z Golfem 1,8 GTI 15 KM POMOOCY
Witam zalogowałem sie na Tym forum bo mam serię pytan, kupilem niedawno golfa 1,8 GTI i mam kilka problemow z ktorymi sam sobei nie poradze prosze o rady , bo wiem ze jest tutaj sporo osoB ktore naprawde znaja sie na tych sprawach, a mianowicie po 1 mam LPG i na gazie chodzi wszytko dobrze gdy przelaczam na beznyne to silnik chodzi bardzO nierowno szarpie i chodzi duzo wolniej niz na gazie nie ma wogole przyspieszenia, na gazie jest wszytko w jak najlepszym porzadku, wyjalem pompe paliwa w baku i wydaje mi sie to ze to przez nia bo bardzo slabo podaje paliwo jak ja podlaczylem bezposredon pod akumulator nie wim czy to ta przyczyna? 2 problem ciage swieci mi lampka od ladownia nie wime dlaczego? pozdrawima i mam nadzieje ze mi pomozecie w gory dziekuje... pozdrawiam gumol z Konina
gumiol2, nie wiem co oznacza "1.8 gti 15 KM". Jeśli to moc silnika to coś cieniutko
.
Jesli uważasz, że pompa podaje za mało paliwa to może załóż inną i sprawdź co się będzie działo. Nie napisałeś też jaki masz silnik-oznaczenie, a to jest dość istotne.
Co do kontrolki - czy masz ładowanie? Zmierz napięcie, powinno być od 13,8 do 14,4V.
Bo wyglada na to, że skończyły się szczotki, może padł regulator napięcia, może też być jakaś wada instalacji.

Jesli uważasz, że pompa podaje za mało paliwa to może załóż inną i sprawdź co się będzie działo. Nie napisałeś też jaki masz silnik-oznaczenie, a to jest dość istotne.
Co do kontrolki - czy masz ładowanie? Zmierz napięcie, powinno być od 13,8 do 14,4V.
Bo wyglada na to, że skończyły się szczotki, może padł regulator napięcia, może też być jakaś wada instalacji.
witam bodziu moj silnik to 1,8 GTI 115 KM ale oznaczenia nie wiem gdzie mam szukac? a zeby sprawdzicic pomoke to musialbym nowa kupic bo nie mam innej mozliwosci podlaczenia jakiejkolwiek innej pomki, a moze to inna przyczyna ze tak szrpie i chodzi bardzo nierowno ten silnik moze to wtryski sa zapchane nie sadzisz? moze jest jakas mozliowsc by to sprawdzic powiedz gdzie mam szukac onzaczenia silnika??pozdrawiam
a ten alternator to sprawdze dzis
a ten alternator to sprawdze dzis