Tylne przeciwmgłowe nie działają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tylne przeciwmgłowe nie działają
Witam, mam problem- mianowicie nie działają mi tylne przeciwmgłowe. Sprawdziłem żarówki i są sprawne. Z bezpiecznikiem jest tak samo. Dioda tylnych przeciwmgłowych się świeci, ale lampy już nie :/ Przednie przeciwmgłowe działają bez zarzutu. Spotkał się już ktoś z podobną sytuacją? Z góry dzięki za pomoc.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
W niektórych wersjach Golfów (zależy to od kraju przeznaczenia) występuje tylko jedno światło, po lewej.
Jeśli na kabelku żółto-białym we wtyku lampy tylnej jest napięcie - to żarówka, wtyk lub ścieżka na płytce lampy. Jeśli napięcia nie ma - zepsuł się przekaźnik z gniazda nr 10 w skrzynce, numerek na obudowie 53 lub też wypadła taka specjalna blaszka montowana tez w tym gnieździe, zamiast przekaźnika.
Jeśli na kabelku żółto-białym we wtyku lampy tylnej jest napięcie - to żarówka, wtyk lub ścieżka na płytce lampy. Jeśli napięcia nie ma - zepsuł się przekaźnik z gniazda nr 10 w skrzynce, numerek na obudowie 53 lub też wypadła taka specjalna blaszka montowana tez w tym gnieździe, zamiast przekaźnika.