JAKI OLEJ GOLF III 1,9 TD SILNIK PO KAPITALCE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
JAKI OLEJ GOLF III 1,9 TD SILNIK PO KAPITALCE
WITAM MAM GOLFIKA III 1,9TD 75KM PADŁ MI SILNIK MIAŁ RAPTEM 200TYS (POSZEDŁ ROZRZĄD) AUTKO JEST U MECHANIKA I ROBI MI KAPITALKE ZASTANAWIAM SIĘ JAKI TERAZ MAM ZALAC OLEJ DO TEJ PORY UZYWAŁEM CASTROLA 15/W40 DO DIESLA I BYŁEM ZADOWOLONY CZY COS POWINIENEM ZMIENIAĆ JAK MYŚLICIE A I MAM JESZCZE JEDNO PYTANKO OSTATNIO CZYTAŁEM O JEŻDŻENIU NA OPALE PRZYZNAM ZE TRSZOKE MNIE TO ZACIEKWAIŁO NIGDY NIE JEŻDZIĘŁM NA OO CHCIAŁBYM SPRUBOWAĆ NATOMISAT NIE WIEM JAK I GDZIE TO KUPIC JEŻELI SĄ OSOBY NA FORUM OBEZNANE W TEMACIE (MILE WIDZIANE CENY) TO CZEKAM NA INFO
ZA WSZYSTKIE WYPOWIEDZI Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
ZA WSZYSTKIE WYPOWIEDZI Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Opal sprzedaja na wielu stacjach paliw, w detalu cos kolo 2,7 za literek.. ale to tak jakbys sobie pomidorowke w zyly zalal.. kupuj lepiej rope od sprawdzonego tirowca tez cos w tej cenie maja.. ropa tanieje tak wogole.. A i nie pisz z capslockiem..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
W nowym TD orginalnie zalany był semisyntetyk 10W40 zgodny z normą VW505.00
taz ze jak robisz kapitalke i wymienione masz pierscionki i doszlifowane gniazda zaworów, powymieniane uszczelniacze to wlasnie takim olejem powinienes zalac. Bedziesz mial w zimie łatwiejszy rozruch! najlepiej jakis Mobil 1 lub LOTOS tylko konfekcjonowany a nie z beczki bo w beczkach mówią ze bog wie co jedno a na 90% jest to syf którym tylko zapaskudzisz silnik! i jeszcze jedno jak zalejesz silnik olejem to go wymien po 2000km jazdy na nowy bo na poczatku wszystko sie bedzie docierac i nie dawaj mu zbytnio buta prze ten okres bo to wpływa na dalszą trwałość silnika!
Pozdrawiam!
taz ze jak robisz kapitalke i wymienione masz pierscionki i doszlifowane gniazda zaworów, powymieniane uszczelniacze to wlasnie takim olejem powinienes zalac. Bedziesz mial w zimie łatwiejszy rozruch! najlepiej jakis Mobil 1 lub LOTOS tylko konfekcjonowany a nie z beczki bo w beczkach mówią ze bog wie co jedno a na 90% jest to syf którym tylko zapaskudzisz silnik! i jeszcze jedno jak zalejesz silnik olejem to go wymien po 2000km jazdy na nowy bo na poczatku wszystko sie bedzie docierac i nie dawaj mu zbytnio buta prze ten okres bo to wpływa na dalszą trwałość silnika!
Pozdrawiam!
[quote="Gitner"]Opal sprzedaja na wielu stacjach paliw, w detalu cos kolo 2,7 za literek.. ale to tak jakbys sobie pomidorowke w zyly zalal.. kupuj lepiej rope od sprawdzonego tirowca tez cos w tej cenie maja.. ropa tanieje tak wogole.. A i nie pisz z capslockiem..
a wy kupujecie rope od tirowców acha i co mam normalnie podejść do takiego i się zapytac czy mi nie sprzeda kilka litrów do baniaczka?
a wy kupujecie rope od tirowców acha i co mam normalnie podejść do takiego i się zapytac czy mi nie sprzeda kilka litrów do baniaczka?
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Mozesz sprobowac i tak.. ja mam znajomego ktory ciulal dla mnie rope (skonczylo sie bo kupilem mu TDI). Po kolejne znam miejsce gdzie tirowcy zwoza te swoje nadwyzki na handel i tam moge sie zaopatrzyc..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R