Zepsuty zamek drzwi kierowcy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rayz
Nowicjusz
Nowicjusz

Zepsuty zamek drzwi kierowcy

Post autor: rayz » śr sie 19, 2009 13:39

Witam. Mam od niedawna Golfa III GTD, zamek centralny. Wczoraj zamykając kluczykiem drzwi kierowcy zamek zaczął się kręcić wkółko i wyszedł z kluczykiem (bębenek?) :helm: Po rozkręceniu tapicerki od drzwi zobaczyłem, że ułamało się uszko od jego końcówki i pękła sprężynka... Byłem w salonie w Gdyni i tam mogą mi ściągnąć cały zestaw ale za 100 zł.. To trochę drogo... Mechanik powiedział mi że podobno sam bębenek kosztuje ok 40-50 zeta, sprężynkę mogę sam dorobić lub gdzieś załatwić... Czy możecie mi doradzić gdzie coś takiego można dostać? I czy to się nazywa wkład czy bębenek? :P Bo u mechanika i w salonie sami nie wiedzieli :P Znalazłem gdzieś na necie podwójny zestaw, ale taki to jest chyba w moich prawych drzwiach http://a.swistak.pl/000/895/895350_1024.jpg Ten ułamany chyba jest nieco inny...
Ostatnio zmieniony śr sie 19, 2009 13:40 przez rayz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
89Bartezz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: 89Bartezz » śr sie 19, 2009 13:44

zapewne ułamało się uszko w wiosełku. Koszt 3 złote za nowe
Obrazek

a jeśli nie to to prościej podjechać na szrot i dokupić klamkę całą i przełożyć zapadki ze swojego do kupionego bębenka i masz oryginalny bębenek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”