Prawe lusterko takie samo jak lewe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Prawe lusterko takie samo jak lewe
Witam,
Chciałbym zmienić sobie prawe lusterko (które jest mniejsze), na takie samo rozmiarowo jakie mam po lewej stronie. I tu moje pytanie: co potrzebuję kupić? Czy wystarczy tylko szersza obudowa i samo większe lustro? Czy wystarczy tylko podmiana, czy jest kłopotliwa, czy czekają mnie jakieś większe kłopoty, przeróbki?
p.s. lusterka mam elektryczne i grzane
pozdrawiam,
Chciałbym zmienić sobie prawe lusterko (które jest mniejsze), na takie samo rozmiarowo jakie mam po lewej stronie. I tu moje pytanie: co potrzebuję kupić? Czy wystarczy tylko szersza obudowa i samo większe lustro? Czy wystarczy tylko podmiana, czy jest kłopotliwa, czy czekają mnie jakieś większe kłopoty, przeróbki?
p.s. lusterka mam elektryczne i grzane
pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony pn paź 22, 2007 23:24 przez mojama, łącznie zmieniany 1 raz.
Wogole to nie rozumie dlaczego w Polskich autach jedno lusterko jest wlasnie mniejsze...
A tak na powaznie .. Przypomijcie sie ok piatku najlepiej na priv.
Znam pewne miejsce gdzie rozkladaja IVki na czesci wiec zapytam ile kosztowalo by tutaj i dam zanc.. Transport do Polski mam wiec nie powinno byc problemu. Koniecznie podajcie kolory moze uda sie dobrac
Udalo mi sie trafic siedzenia wczoraj GTI za ok 350 zl
A tak na powaznie .. Przypomijcie sie ok piatku najlepiej na priv.
Znam pewne miejsce gdzie rozkladaja IVki na czesci wiec zapytam ile kosztowalo by tutaj i dam zanc.. Transport do Polski mam wiec nie powinno byc problemu. Koniecznie podajcie kolory moze uda sie dobrac
Udalo mi sie trafic siedzenia wczoraj GTI za ok 350 zl
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Od anglka to jeden feler bo nic nie bedziesz widział w lewym lusterku bo inny kat patrzenia i nieda sie ustawic do takiego kąta jak orginalne ja w swoim mk3 tak miałem ale srodek mechanizm wymieniłem i chodzi a w mk4 chyba sie nieda bo budowa lusterek inna.
[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Szukaj lusterka od passata robionego w niemczech na taxi miały dwa duże lusterka albo sporo kombinacji i dopasowanie od octawii (ja tak zrobiłem), kąt patrzenia dobry tylko troche kombinacji z obudową, ale mam teraz dwa duże i obydwa asferyczne czyli brak martwego pola. Ogólnie nie będzie łatwo dostać takie lustro w całości....
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
U jednej skody (jakiejś takiej nowszej) widziałem identyczne lusterko jak w golfie, z obu stron oczywiście ta sama wielkość, czy to na przykład byłoby dobre http://moto.allegro.pl/item262474531__l ... lane_.html jeśli chodzi o mocowanie i wtyczki?
Tu pisze, że jest podświetlane, co to znaczy?
pozdrawiam,
Tu pisze, że jest podświetlane, co to znaczy?
pozdrawiam,
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Uchwyt na 100% nie będzie pasował do goferka ponieważ ten co jest na zdjęciu ma wszystkie rogi ostre a w golfie jeden jest zaokrąglony. Co do wtyczki powinna pasować (u mnie od octavii pasowała), a podświetlanie to widać na którymś zdjęciu takie małe światełko od spodu lusterka, z tym że w golfie nie masz wiązki więc i tak ci się to nie przyda. Pozdro. A tak wogóle to fajne lustereczko:)
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
- Dezerter83
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam!
Dopisze się do tematu, ponieważ mam kilka wątpliwości.
Chciałbym wymienić prawe lusterko na większe (na anglika). Jestem w tej chwili na Wyspach i mam okazję kopić. Zanim jednak kupie chciałbym zasięgnąć porady. Jak jest z doborem koloru. Mam szukać lusterka w kolorze mojego nadwozia, czy też są one sprzedawane w jakimś "deflautowym" kolorze do pomalowania we własnym zakresie (mam na myśli oczywiście nówki).
Kolor mojej bryki: LC9Z "blackmagic perleffect"
Znalazłem takie Lusterko
Co sądzicie? Powinno pasować. Na co powinienem zwrócić uwagę dokonując kupna. Jak jest z eksploatacją takiego lusterka?
Dopisze się do tematu, ponieważ mam kilka wątpliwości.
Chciałbym wymienić prawe lusterko na większe (na anglika). Jestem w tej chwili na Wyspach i mam okazję kopić. Zanim jednak kupie chciałbym zasięgnąć porady. Jak jest z doborem koloru. Mam szukać lusterka w kolorze mojego nadwozia, czy też są one sprzedawane w jakimś "deflautowym" kolorze do pomalowania we własnym zakresie (mam na myśli oczywiście nówki).
Kolor mojej bryki: LC9Z "blackmagic perleffect"
Znalazłem takie Lusterko
Co sądzicie? Powinno pasować. Na co powinienem zwrócić uwagę dokonując kupna. Jak jest z eksploatacją takiego lusterka?
Mój "Pacific"
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią,
Mężom przystoi w milczeniu się zbroić...
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią,
Mężom przystoi w milczeniu się zbroić...
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeśli chodzi o kolor to jeśli nie chcesz się bawić to oddajesz do lakiernika i po krzyku (powinien to zrobić za jakieś marne grosze), jeśli potrafisz to jedziesz tam gdzie dobierają lakier i dobierasz kolor mając kod nie będziesz miał problemu (ja dobierałem taki lakier do siebie chyba ze 3 razy i kolor trafiony zawsze w 100%). Jeśli obudowa jest nowa pod lakier to powinna być zagruntowana jeśli kupujesz używkę to matujesz jakimś drobnym papierem wodnym np o gradacji 800 lub 1000 (taki żeby nie zostawiał dużych rys bo przy malowaniu nie pokryjesz) i też pod lakier.
Przy kupnie to jeśli używka to sprawdź czy nie popękana czy elektryka chodzi itd.
Eksploatacja pierwsza klasa widzisz więcej niż inni posiadacze małych lusterek
Pozdro MM
Przy kupnie to jeśli używka to sprawdź czy nie popękana czy elektryka chodzi itd.
Eksploatacja pierwsza klasa widzisz więcej niż inni posiadacze małych lusterek
Pozdro MM