Silnik na benzynie faluje, na gazie ma duże obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik na benzynie faluje, na gazie ma duże obroty
Wymieniłem silnik(1.3) w swoim golfie II, wszystko byłoby ok, ale jak chodzi na benzynie to faluje i ma obroty w granicach od 700 do 1300 mniej więcej tak faluje, a jak na gazie to ma obroty około 1600-1700. Nie wiem jak to wyregulować, co tu jest za to odpowiedzialne. Pomóżcie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
nie mam takiej możliwości sprawdzenia w bagażniku, chyba,że jest gdzieś na silniku. Mam silnik z golfa z rozbiórki. Wcześniej jak miałem poprzedni silnik to dawałem gaźnik do zrobienia dla znajomego i po tym jak zrobił ten gaźnik auto lepiej jeździło, miało lepsze przyśpieszenie, prędkość max 155km, ale krótko się tym cieszyłem bo zapomniałem wody zalać do chłodnicy i mi się silnik przegrzał. Odczekałem aż mi ostygnie i wtedy zalałem wody ale już nie było takiej mocy i przyśpieszenia. Później silnik zaczął pluć olejem i musiałem go wymienić. Na tym silniku też nie ma mocy, ale silnik jest na pewno dobry. Wina leży w czymś innym. Może jakaś uszczelka? Gaz mam od 6 lat, filterek w gazie wymieniłem jakieś 2000km temu.
-
- Gadatliwa bestia
no to może zrób zdjęcie silnika? ewentualnie poszukaj na allegro kogoś kto ma taki sam silnik i podeślij foto tego z allegro... bo jeżeli teraz masz NZ czyli MPi to może przepływomierz nawalać...(łatwo to sprawdzić) jak zwykły gaźnikowiec to pewnie kwestia regulacji lub jak przegrzałeś go, to poszła uszczelka pod głowicą (u mnie wariował... trzepał się jak galareta, bo zalewało mu świece przynajmniej tak mi wytłumaczył mechanik) sprawdz olej jaki ma kolori czy nie ubywa płynu ze zbiorniczka wyrównawczego...
passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Gadatliwa bestia