Golf 4 zamek w tylnich drzwiach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 4 zamek w tylnich drzwiach
witam mam problem z zamkiem w tylnich drzwiach, tzn sie zamkne drzwi wszystkie są zamkniete kontrolka mruga, a czasem jest tak że tylne lewe drzwi same się otworzą i kontrolka juz nie mruga zdarzyło mi się tak juz kilka razy ze ten zamek tak się zachowuje czym to może być spowodowane ?? P.S w gumie łączącej drzwi z autem nie ma ułamanego albo przetartego żadnego kabla
- Dark_Ares
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie bylo to samo,tylko u mnie cala lewa strona też sama sie otwierala i to jest problem w całym zamku,pojechalem do znajomego mechanika i on te zamki naprawił,powiedzial ze ten zamek od strony kierowncy byl cały rozwalony i cud ze sie udalo naprawic,u niego koszt za jedne drzwi wyniósły 100 zł,a jeden zamek kusztuje w normalnym sklepie ponad 400 zł
-
- Forum Master
Ja mam podobny problem. Wiem że w drzwiach kierowcy jest walnięty mikrostyk lub luty bo jak otworzę drzwi nie zapalają się światła w kabinie i jak zostawię samochód na włączonych światłach mijania to też mi tego nie sygnalizuje. A tylne drzwi lewe zamykają się tak jakby na dwa razy. Ryglują się wszystkie a tylne lewe się zaryglują i później słychać w nich że jeszcze raz się ryglują i czasami się otwierają ale alarm jest załączony. Czy w tylnych też mikro poszedł bo myślałem że może coś z zamkiem, że coś za sztywno chodzi. W tyle światełko się zapala jak je otworzę więc to raczej nie mikrostyk ?
U siebie w momencie otwarcia drzwi zapala się wewnętrzne oświetlenie ale:
- nie świeci kopertówka
- przy zapalonych światłach nie odzywa się brzęczyk
- przy ręcznym otwieraniu drzwi kluczykiem otwiera mi tylko te jedne drzwi...
Dodatkowo nie świeci kontrolka otwartych drzwi/klapy bagażnika i innych.... ( okładziny, pasy ).
W czym może być problem?
Podejrzewam mikrostyk w drzwiach kierowcy i bagażniku...
- nie świeci kopertówka
- przy zapalonych światłach nie odzywa się brzęczyk
- przy ręcznym otwieraniu drzwi kluczykiem otwiera mi tylko te jedne drzwi...
Dodatkowo nie świeci kontrolka otwartych drzwi/klapy bagażnika i innych.... ( okładziny, pasy ).
W czym może być problem?
Podejrzewam mikrostyk w drzwiach kierowcy i bagażniku...
z otwieraniem tylko jednych drzwi to tez mialem taki sam przypadek poprawilem luty i dziala do dzis, tylne lewe mi sie nie rygluje, przynajmniej nie zawsze, trzeba 3 razy z kluczyka, czasem zadziala z pilota (mruga dioda) ale rzadko
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2009 21:58 przez DariuszK, łącznie zmieniany 1 raz.