Czy ktos sie orietuje gdzie to podłączyc

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jason
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jason » śr lut 01, 2006 10:36

Witam
mako-22 odpaliłem go kilka razy, w ciągu dnia i po nocy. Zimny silnik palił od razu, przy rozgrzewaniu żadnych problemów, chodził równo. Odpalałem go również po całkowitym rozgrzaniu, w odstępach kilkunasto minutowych (kiedyś zdarzało się, że musiałem kilka razy pokręcić lub po prostu dłużej) i też żadnych problemów.

mako-22
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mako-22 » śr lut 01, 2006 18:54

Jason to gratuluje udanej naprawy a przeprowadzałes czyszczenie sam czy dałes to komus aby ci to zrobił

a jeszcze jedno jak odkreciłes przesłone ssania jak ustawiłes ja spowrotem bo umnie z jednej strony jest strzałeczka a zdrugiej pięc kropeczek w regórałnych odstębach i ja ma obecnie to ustawione na srodkowej kropeczce

Jason
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jason » śr lut 01, 2006 20:00

mako-22
czyściłem sam... w benzynie ekstrakcyjnej, pendzelkiem, później "przedmuchanko"... rozkręciłem cały gaźnik... nie ruszając jednak "ważnych śrubek" (śrubka składu spalin, dysze) ... oczywiście nie czyściłem też elementów podciśnieniowych (przynajmniej dogłębnie)... prewencyjnie zmień przewody podciśnienia (u mnie niektóre były "luźne" przy przyłączach) ... jeżeli chodzi o ustawienie ssania ... ja schłodziłem kopułke ssania, a co za tym idzie spręzyne bimetaliczną do temperatury panującej na dworze.... wtedy przystawiłem do gaźnika i ustawiłem tak aby przepustnica ssania była zamknięta (tzn żeby siła otwarcia przepustnicy była jak najmniejsza) .... i tak przykręciłem .... ustawienia były inne niż przed odkręceniem , ale to wina naprawy ssania (to elektryczne ogrzewanie)

[ Dodano: Pią Lut 03, 2006 14:44 ]
Witam
mako-22 jak Ci poszło z naprawami i ustawieniami ?

mako-22
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mako-22 » śr lut 08, 2006 12:15

drogi janson
jeszcze sie za to nie brałem ale mam zamiar sie cos pobawic z ta przesłoną
sprawdziłem jak narazie cz ta sprawdziłem czy spręynka nie jest przepalona podłanczając zaróweczkę do plusa wa kumulatorze jednym biegunem a drugim do pinu podgrzewania elektryczneg i sie zapaliła to chyba dobry znak wczesniej pin ten nie miałem nigdzie podpięty taże spręzynka wogóle nie była ogrzewana prądem ale po podłaczeni objawy pozostały tak zw musze sie jeszcze pobawic z ta przesłoną ssania

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”