Dziwna sprawa z odpaleniem MK3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kozakbynio24
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwna sprawa z odpaleniem MK3

Post autor: kozakbynio24 » śr sie 12, 2009 17:24

Witam. Jestem posiadaczem golfa III 1.6B 94r. Dzisiaj kiedy chcialem odpalic swojego mk3 pojawil sie problem. Otoz wogole nie chce wystartowac. Kreci bez problemu, jest iskra na kazdej swiecy z cewki tak samo. Zdziwilo mnie tylko ze po wielu próbach odpalenia siwece po wykreceniu byly suche. Postanowilem zerknac na gaznik i faktycznie bylo cos nie tak. Paliwo nie bylo rozpryskiwane do komor. Poradzilem sobie z tym i paliwo juz idzie ale samochod dalej tylko kreci bez zadnych checi na start. Oczywiscie swiece sprawdzilem jeszcze raz i byly dalej suche a wydaje mi sie ze powinno go zalac. Tym dziwniejsze jest ze poprzedniego dnia nim jechalem i nie bylo zadnych oznak tego ze cos sie zepsuje. Przyjechalem, zgasilem silnik a dzisiaj juz padaka. Prosilbym o pomoc w tej sprawie...

Awatar użytkownika
Baracus86
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Baracus86 » śr sie 12, 2009 20:18

Cos mi się wydaje ze masz imobilajzer, który mógł się z lekka popsuć. ale poczekajmy na innych kolegów. Masz zakładany alarm z immobilizerem czy imobilajzer miałeś oryginalny?

:satan: My DEVIL :satan: juz nie ma :(
Jest e36 M52b25 :)
Obrazek

kozakbynio24
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kozakbynio24 » czw sie 13, 2009 10:23

Immobilajzer mialem oryginalnie zamontowany. Sprawdzalem oryginalnym i zapasowym kluczykiem i ciagle nic. Mógłbys mi wskazac gdzie znajduje sie kostka immo w golfie...

Awatar użytkownika
Baracus86
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Baracus86 » czw sie 13, 2009 14:36

poszedł priv :P

:satan: My DEVIL :satan: juz nie ma :(
Jest e36 M52b25 :)
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”