Skrzypienie deski rozdzielczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Widze ze nie tylko u mnie trzeszczy... a mam niestety tak ze jak cos trzeszczy, pierdzi czy coskolwiek to szlak mnie trafia
Ja mam troszke inny problem, u mnie trzeszczy lusterko wsteczne Jak jade po nierownosciach (czy praktycznie wszedzie:)) to skrzypi sobie... Gdy je docisne to jest spokoj... Moze ktos mial taki przypadek i go rozwiazal?:)
Ja mam troszke inny problem, u mnie trzeszczy lusterko wsteczne Jak jade po nierownosciach (czy praktycznie wszedzie:)) to skrzypi sobie... Gdy je docisne to jest spokoj... Moze ktos mial taki przypadek i go rozwiazal?:)
- ThoMass
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF VI VARIANT 1.6
- Silnik: CAYC
- Kontakt:
A kolego może mogłbys podeslac jakis link chociazby z allegro o jaki rodzaj izolacji chodzi. Skoro juz sprawdzone i pozwala choc troche uciszyc te trzaski i skrzypienia to po co szukac czegos innego.DragOOn pisze:ThoMass, najlepszym sposobem sprawdzonym tu na forum jest używanie "parcianej" (takiej materiałowej) izolacji do oklejania miejsc styku ocierających sie plastików. Ja jeszcze czasami uzywam WD 40 np w przednich drzwiach przy lusterkach bo tez skrzypiało.
A jesli chodzi o polke to czy u Was tez sie ruszaja nie mocno, ale gdzies okolo pol centymetra te boczne podpory na ktorych opiera sie polka w momencie zamkniecia bagaznika?DragOOn pisze:A do tylniej polki to sprobuj nakleic ta taśmę parcianą na tych plastikach gdzie połka sie opiera jak bagaznik jest zamknięty.
Jasne kolego juz zapodam przykladowym linkiem http://allegro.pl/item561370413_tasma_i ... etrow.htmlThoMass pisze:A kolego może mogłbys podeslac jakis link chociazby z allegro o jaki rodzaj izolacji chodzi. Skoro juz sprawdzone i pozwala choc troche uciszyc te trzaski i skrzypienia to po co szukac czegos innego.
- ThoMass
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF VI VARIANT 1.6
- Silnik: CAYC
- Kontakt:
Dzieki kolego za szybka odpowiedz.DragOOn pisze: Jasne kolego juz zapodam przykladowym linkiem http://allegro.pl/item561370413_tasma_i ... etrow.html
A jesli moge zapytac to czy te bocznie mocowania co trzymaja polke powinny sie ruszac czy raczej na sztywno powinny byc przymocowane do bokow.
-
- Mały gagatek
- Auto: Skoda Octavia III
-
- Nowicjusz
Skrzypienie deski
Witam! Pisze po raz pierwszy więc jak coś nie tak to SORRY Od jakiegoś czasu zaobserwowałem w swoim aucie skrzypienie nad Airbagiem, które po dociśnięciu ustaje a pojawia sie przy ruszaniu i na wertepach czy wie ktoś może jak to zlikwidować?? Bo serio jest to denerwujące. Dodam, że wszystkie śruby mocujące deskę są OK. Pozdrawiam
problem jest oslona poduszki.
1- zdejmij oslone
* u gory miedzy deska rozdzielcza a oslona poduszki jest szczelina(widac ja z za przedniej szyby) - zlap i wyciagnij oslone
* oslona wyjdzie wzglednie lekko bo nie jest przymocowana co zreszto jest powodem problemu
2- po zdjeciu oslony
* wloz jakas szmatke (albo cos innego- wymysl cos) miedzy teske a oslona nie miedzy oslona a poduszka
* pamietaj zeby nie bylo zbyt ciasno bo w razie wypadku poduszka moze zle dzialac
3- wez piwo i po sprawie
1- zdejmij oslone
* u gory miedzy deska rozdzielcza a oslona poduszki jest szczelina(widac ja z za przedniej szyby) - zlap i wyciagnij oslone
* oslona wyjdzie wzglednie lekko bo nie jest przymocowana co zreszto jest powodem problemu
2- po zdjeciu oslony
* wloz jakas szmatke (albo cos innego- wymysl cos) miedzy teske a oslona nie miedzy oslona a poduszka
* pamietaj zeby nie bylo zbyt ciasno bo w razie wypadku poduszka moze zle dzialac
3- wez piwo i po sprawie
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
marsala, ja skleiłem to klejem a dokładnie żywicą z utwardzaczem (gość w sklepie chemicznym mi to polecił,koszt 6 zl) i załatwiłem sobie zaciski stolarskie i na całe 24h. sklejone i dociśnięte w kilku miejscach odstawiłem. Proponuje takie zaciski lub coś w podobie sobie skołować bo jak wiadomo plastik sprężynuje
zrobione i naprazione troche sie nameczylem ale sie udaloAdamskibyd pisze:marsala, ja skleiłem to klejem a dokładnie żywicą z utwardzaczem
pare fotek:
a to problem
okazalo sie ze szyny sa na zatrzaski.
rowziazaniem bylo sklejenie plastiku(szyny) lutownica. oczywiscie caly element byl wyciagniety z auta dzieki czemu odrazu usunelem nastepny problem. szyna jest zarazem wylacznikiem swiatel w schowku. miejsce miedzy czubkiem szyny a dzwigienka przelacznika przykleilem material dzieki czwemu szyna sie nie slizga na przelaczniku(zrozumiecie o co mi chodzi jak zdejmiecie panel ).
teraz najlepsze, eliminujac chalas schowka odkrylem jeszcze kilka miejsc do poprawki
wiec ciag dalszy nastapi... .
pozdrawiam
-
- Mały gagatek