Witam,
od samego początku wydaje mi się, że hamulce jakoś dziwnie się u mnie (MK5) zachowują.
Nie żeby kiedyś ich brakło czy coś, ale pedał hamulca nie zawsze jest jednakowo twardy.
Ostatni zdarzyło mi się nawet, stojąc na wzniesieniu na światłach, że pedał wszedł całkowicie do podłogi. Zatrzymałem się - pedał był twardy - dociskałem coraz mocniej i pedał schodził, aż do podłogi.
Po ruszeniu łapał znacznie wyżej i był twardszy niż wcześniej.
Za 5000 km mam pierwszy serwis więc wspomnę o tym, chciałem wcześniej jednak Was zapytać jak jest u Was w MK5?
Pozdrawiam.
Raz miekki, raz twardy - Hamulec ;-)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Raz miekki, raz twardy - Hamulec ;-)
nigdy nie stwierdziłem takiego objawuwindman pisze: chciałem wcześniej jednak Was zapytać jak jest u Was w MK5?
- tattoo_men
- Mały gagatek
- Kontakt:
Płynu nie ubywa, podczas jazdy wszystko wydaje się być ok, hamulce sa pewne, auta nie znosi podczas hamowania...tattoo_men pisze:może któraś sekcja w pompie poszła. A może wyciek, nie ubywa płynu ham.?
Ten motyw z pedałem "w podłodze" zauważylem dzisiaj dopiero (po 25 000km). Generalnie jak auto juz się zatrzyma to trzyma się po prostu nogę na hamulcu. Dzisiaj jednak spróbowałem docisnąć jeszcze mocniej no i zauważyłem że pedał ucieka... sprawdzcie jak to u Was dokladnie wygląda.
Pozdrawiam.