Sprawdzenie oleju i problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdzenie oleju i problem
witam
mam taki problem,gdyż dziś po wymianie oleju ,gdyz osłona jeszcze nie była założona chciałem sprawdzić stan oleju i ten "lejek"(nie znam fachowej nazwy) w który wkłada się bagnet ułamał mi się i wyszedł razem z bagnetem,wygląda mi to na zmeczenie materiału.
Teraz pytanie,jak fachowo określić tą część i gdzie ja moge dostać,używke czy nówka?
mam taki problem,gdyż dziś po wymianie oleju ,gdyz osłona jeszcze nie była założona chciałem sprawdzić stan oleju i ten "lejek"(nie znam fachowej nazwy) w który wkłada się bagnet ułamał mi się i wyszedł razem z bagnetem,wygląda mi to na zmeczenie materiału.
Teraz pytanie,jak fachowo określić tą część i gdzie ja moge dostać,używke czy nówka?
Jesteś z Lublina więc masz gdzie szukać
Jest kilka typów lejka więc patrz co kupujesz.
Poszukaj w ASO VW lub Skody.
Ja w zeszłym roku w ASO Skody zapłaciłem 22 zł
Nie dużo jak za nowy. Używka się nie ołaca. Nawet jakbyś znalazł za 10zl to jaką masz pewnośc że ci nie pęknie za 2 miesiące?
Jest kilka typów lejka więc patrz co kupujesz.
Poszukaj w ASO VW lub Skody.
Ja w zeszłym roku w ASO Skody zapłaciłem 22 zł
Nie dużo jak za nowy. Używka się nie ołaca. Nawet jakbyś znalazł za 10zl to jaką masz pewnośc że ci nie pęknie za 2 miesiące?
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2009 07:38 przez Seru79, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Re: Sprawdzenie oleju i problem
Przerabiałem temat kilka dni temu:Raf tdi pisze: Teraz pytanie,jak fachowo określić tą część i gdzie ja moge dostać,używke czy nówka?
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=257777
Tylko jak już ktoś wspominał, są różne długości - musisz kupić właściwy.
Na jakieś 5-6 lat przed sprzedażą mk2 (też GTI ) wymieniałem ten plastik na jakiś zamiennik i do końca nie było problemów i wyglądał jak nówka.Paweł Marek pisze:Słuszna uwaga, ja mam jeszcze oryginał ale w żonkowym GTI zamiennik skruszył się w mak po roku.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Kup sobie dwie sztuki w byle sklepie z częściami, koszt jednej sztuki ok 3zł. Jakbyś kiepsko trafił to masz drugi na zapas. ja jak już pisałem jeździłem z zamiennikiem jakieś 5-6 lat i zdążyłem sprzedać auto a "rurka" wyglądała jak nowa.
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2009 17:52 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem: