Kilka problemów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Lukaszr0
Mały gagatek
Mały gagatek

Kilka problemów

Post autor: Lukaszr0 » czw sie 06, 2009 23:32

Witam,

Stałem się dziś szczęśliwym nabywcą golfa 2 z silnikiem 1,6 TD wersja FunctionM (czy jakoś tak). Mam jednak kilka problemów jako że było to tanie autko a jestem raczej laikiem samochodowym. Potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań bo zamierzam troszeczkę odpicować autko sam. Mianowicie:

1. Jak wymontować grill ? (stary jest pęknięty, oraz muszę wymienić linkę od podnoszenia maski)
2. Jak wymontować liczniki ? (ramka wokół zegarów jest do wymiany, przycisk od świateł cały lata)
3. Jak zdjąć korbkę od szyberdachu ?
4. W zapalniczce nie ma prądu, jak to naprawić, co może być przyczyną ?
5. Zamek od tylnej klapy jest zablokowany jak go odblokować i wogule otworzyć ?

To chyba narazie tyle z tego co się dopatrzyłem i powiedział mi sprzedawca. Z góry dzięki za pomoc.

gailbraith

Post autor: gailbraith » czw sie 06, 2009 23:59

1. grill trzyma się na wielu zaczepach i często jest jeszcze przykręcany na dwóch śrubkach u góry, wejdź na allegro i pooglądaj sobie zdjęcia grillów gdzie są zaczepy choć jak przy aucie dobrze popatrzysz to się skapniesz co i jak

ja osobiście podważam wszystkie górne zaczepy i można spokojnie grill wtedy ściągnąć

2. tutaj kwestia ściągnięcia ramki najpierw, musisz wszystkie przyciski, radio, regulacje ogrzewania pościągać i zobaczysz gdzie są śrubki mocujące, jeśli dobrze pamiętam to jedna nad radiem, i jedna u dołu regulacji ogrzewania, dwie nad licznikiem, jedna pod włącznikiem świateł, i jedna pod dodatkowymi przyciskami

3. korbka bodajże jest na jedną śrubę i po odkręceniu ciągniesz ją w dól i schodzi

4. sprawdź okablowanie
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 00:00 przez gailbraith, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
89Bartezz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: 89Bartezz » pt sie 07, 2009 07:54

4. W zapalniczce nie ma prądu, jak to naprawić, co może być przyczyną ?
spalony bezpiecznik albo wtyczka z tyłu wypadła
5. Zamek od tylnej klapy jest zablokowany jak go odblokować i wogule otworzyć ?
na początek psiknij jakiś preparat do niego żeby nasmarować. Jeśli chcesz otworzyć to możesz zrobić to od środka. Zdejmujesz tą czarną maskownice i tam będzie takie metalowe cięgno i je ciągniesz do góry
2. Jak wymontować liczniki ? (ramka wokół zegarów jest do wymiany, przycisk od świateł cały lata)
na zdjęciu zaznaczyłem gdzie są śrubki. Jak wyciągniesz ramke to licznik ma 2 śrubki na których się trzyma. Zdejmujesz kostkę, potem linke od tyłu i wyciągasz go do siebie. Żeby mieć lepszy dostęp do linki polecam zdjąć półkę na dole
Obrazek

Lukaszr0
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Lukaszr0 » pt sie 07, 2009 12:59

Ok, jutro jak będę miał więcej czasu to pokombinuje. Mam jeszcze jedno pytanie jak zdjąć tapicerkę z tylnych drzwi, muszę wymienić klamkę a stara jest złapana na nita a nie na śrubę i nową pewnie będę musiał złapać na śrubę z nakrętką.

Awatar użytkownika
89Bartezz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: 89Bartezz » pt sie 07, 2009 13:24

Musisz zdjąć klamke od okna, potem pod rączką będą 2 śruby, ramke do okoła klamki. Jak otworzysz drzwi to na boku będą po 2 śrubki takie wkręty na tapicerce, je wykręcasz i ciągniesz tapicerke do siebie i jest twoja

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”