Golf [Mk3] Silnik gaśnie w trakcie jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

deelock
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf [Mk3] Silnik gaśnie w trakcie jazdy

Post autor: deelock » pt sie 07, 2009 13:23

Witam, kupiłem tydzień temu Golfa Mk3 z silnikiem 1.8 z jednopunktowym wtryskiem z 1994 r (skrzynia automatyczna) od dnia w ktorym go zakupiłem zaczeły sie dziać problemy :( mianowicie w trakcie jazdy silnik poprostu gaśnie, zatrzymuje się przełaczam na P - parking i odpala za pierwszym czasami za drugim razem (ale raczej rzadko) dzieje sie tak kilka razy w ciagu dnia najczesciej zauważyłem to podczas skrecania w prawo. Samochód był u elektryka przez 2 dni wymienione zostały: aparat, kopułka, palec, kable WN sprawdzone zostały również przekaźniki i pompa paliwa. Problem jednak pozostał nadal :( elektryk powiedział zebym juz z tym samochodem i tym problemem do niego nie przyjezdzał bo nie ma wiecej pomysłów. Czytałem wiele postów na podobny problem ale jednak nieznalałem czegoś konkretnego (najczęsciej z tego co sie zorientowalem psuje sie czujnik Halla) jednak u mnie raczej jest on ok. W tej chwili zastanawiam sie czy samochód nie miał jakiegos alarmu albo immobilisera. Bardzo proszę o pomoc - samochód jest w naprawde dobrym stanie i fajnie sie nim jezdzi gdyby nie ten problem z gasnącym silnikiem - bywało to równiez na ruchliwych skrzyzowaniach :( z góry dziekuje za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 13:24 przez deelock, łącznie zmieniany 2 razy.

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » pt sie 07, 2009 13:38

jesli gaśnie tylko na nagrzanym silniku to czujnik halla na 90%. Zanim zaczniesz grzebać przy czujniku zerknij jeszcze dodatkowo na napięcia na sterowniku zanim uruchomisz auto. Jeśli bedą to czujnik, jeśli nie - szukaj ukrytych przełączników itd. ewentualnie wymień przekaźnik zasilający sterownik.

Jeśli gaśnie na wybojach/koleinach czy przy wstrząsach to kostka stacyjki będzie prawdopodobnie do wymiany.
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 13:39 przez bugalon, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

deelock
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: deelock » pt sie 07, 2009 15:04

ale z tego co sie orientuje to czujnik Halla znajduje sie w aparacie zapłonowym a ja kupiłem używany aparat który został wymieniony tylko gdzie szukać tych przełaczników??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”