lewy podnosnik szyby sprzegielko

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
stefany
Mały gagatek
Mały gagatek

lewy podnosnik szyby sprzegielko

Post autor: stefany » śr sie 05, 2009 12:43

witam.
mam problem z silownikiem el. szyb w golfie 3 z 96 r a mianowice
zamykajac pewnego razu szybe uslyszalem dziwny dzwiek jakby cos peklo i niestety szyba stanela w miejscu. silniczek slychac ze chodzi gora/dol ale szyby ani nie podnosi ani nie opuszcza.
rozebralem tapicerke , wyciagnolem mechanizm i okazalo sie ze linka jest ok.
silniczek tez ok.
gdy rozkrecilem silniczek od mocowania ukazal mi sie dziwny mechanizm przelozenia napedu z silniczka na kolko z linkami.
jest to takie duze kolko z gumowa wkladka jakby jakies sprzeglo gumowe lub cos w tym rodzaju.
mechanizm ten rozni sie zdecydowanie od mechanizmow innych szyb w aucie pp / pt / lt
inne szyby maja mala zebatke a w lewym przodzie jest duza i to z jakims sprzegielkiem
czy ktos przerabial ten temat i wie jak mozna to cudo zreanimowac.
prosze o pomoc czy da sie z tym cos zrobic czy szykowac kase na nowy ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr sie 05, 2009 13:38

Prawdopodobnie masz w tych drzwiach zamiennik, są takowe dostępne ale rzadko spotykane - ja tego na oczy nie widziałem. Taki zamiennik jest bardzo drogi i lepiej chyba kupić używany silnik z modułem do golfa III, łącznie z prowadnicami i linką chodzą po jakieś 250 zeta. Jeśli możesz daj parę fotek tego co masz, chętnie bym to zobaczył. Ma jakieś oznaczenia? Może oryginał ale z innego auta.
Ostatnio zmieniony śr sie 05, 2009 13:42 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
stefany
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: stefany » śr sie 05, 2009 14:13

na wszystkich elementach sa oznaczenia vw dodatkowo rok produkcji 95
na silniczku jest nr. 1h0 959 801
wtyczka wsuwana [ duzo pinow ]
wizualnie wyglada jak zwykly podnosnik ale w miejscu mocowania silniczka do czesci metalowej jest grubszy plastik.
co do fotek to narazie troche ciezko bo auto jest wyjechane a nie pomyslalem zeby zrobic jak to rozbieralem

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr sie 05, 2009 15:31

Numer jest jakby ze starszego typu modułu, nowsze powinny mieć literka A na końcu numeru. Ale ja mam takie starsze moduły i jakoś sprzęgiełka nie kojarze, chiociaż rozbierałem to nie raz, może źle się przyjrzałem

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”