stukanie metaliczne na nierownosciach z tylu z prawej stroni

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

geronimox
Nowicjusz
Nowicjusz

stukanie metaliczne na nierownosciach z tylu z prawej stroni

Post autor: geronimox » wt sie 04, 2009 12:29

Witam
Jak jade po nierownosciach to z tylu po prawej stronie slychac metaliczne stukanie, podczas postoju jak rozbujam auto to nic nie slychac, dzieje sie tak tylko podczas jazdy na nierownosciach. Auto mialo miesiac temu przeglad techniczny i wyszlo ze zawieszenie jest idealne, jak zaczelo stukac pare dni temu to pojechalem do norauto ale "fachowcy" powiedzieli ze cos jest luzne i tyle bylo ich pomocy. Z gory dziekuje za sugestie.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » wt sie 04, 2009 12:34

ja bym poszukał czy talerzyki mocujące sprężyny nie są luźne...
sprawdzić czy amortyzator jest dokręcony u góry i na dole, obejżeć jego umocowanie w tych gumach...
Obejrzeć tuleję w dolnym mocowaniu amortyzatora... czasem się wybijają...

vwlifestyle.pl
Obrazek

geronimox
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: geronimox » wt sie 04, 2009 12:37

dzieki za sugestie, tak zrobie moze cos pomoze, dziwi mnie tylko ze dzieje sie to podczas jazdy a na postoju nawet jak rozbujam go na maxa to nic nie slychac?

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » wt sie 04, 2009 12:39

no ja nie mam g4 obecnie ale taki stan z wybitymi tulejami na dole amortyzatora miałem w g2... przy sztywnych amortyzatora pracowała również guma i wszystko łącznie z ta metalową tuleją wytarła śruba i pojawił się luz...

vwlifestyle.pl
Obrazek

geronimox
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: geronimox » wt sie 04, 2009 12:41

ok, dzieki, bede jechal do mechanika, a tak nie lubie oddawac auta w obce rece :grrr:

Awatar użytkownika
BoraT_TDI
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

sprawdz środkowe łączenie rury wydechowej

Post autor: BoraT_TDI » wt sie 04, 2009 19:55

sprawdz środkowe łączenie rury wydechowej...na środku samochodu pod metalową osłoną masz uchwyt mocujący rurę do podwozia żeby się nie przemieszczała u mnie zerwały się te metalowe blaszki (uchwyty) które są na stałe przymocowane do rury i właśnie też myślałem że to z tyłu w zawieszeniu a okazało się inaczej....chwyć za końcowy tłumik i potrząśnij na boki powinno stukanie się odezwać:D:D: i spokój jak narazie :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”