Flitr i pompa paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

AndreDudi
Nowicjusz
Nowicjusz

Flitr i pompa paliwa

Post autor: AndreDudi » wt sie 04, 2009 18:56

Obrazek

Słuchajcie mam taki problem. Fura mi szarpie dopóki nie jest rozgrzana. Nie zawsze jest, że od razu. Czasem po prostu jadę i dusi mi się i nagle puszcza i jedzie normalnie. Znajomy mechanik mówił, że to prawdopodobnie filtr paliwa. I teraz mam takie pytanie. Już doszedłem do tego, że filtr paliwa to ta puszeczka po lewej. A gdzie znajdę pompę. Widać ją tutaj czy jest w tej skrzynce obok filtru. Macie jakieś porady co do wymiany filtru i potem ewentualnie pompy?? Bo nie mam teraz za bardzo siana żeby go na warsztat oddawać. Z góry dzięki za odpowiedź!! Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MmAaZzIi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: MmAaZzIi » wt sie 04, 2009 19:20

AndreDudi, Pompa znajduje sie zaraz obok filtra paliwa ,, tej puszki" widac przewody zasilajace i wtyczke jak dobrze popatrzysz na zdjecie masz pewno jeszcze jedna w baku paliwa znajdziesz ja pod tylna kanapa bedzie pod takim okrągłym dekielkiem przykreconym na 3 wkrętach . Co do wymiany to pamietaj ze na filtrze jest strzalka wskazujaca kierunek przepływu paliwa musisz uwazac zeby nie założyć odwrotnie i opaski jesli sa skorodowane wymien na nowe ... :bigok:

MOJ VARIANT !!!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=172521

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”