Tarcze hamulcowe dziwny dźwięk :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tarcze hamulcowe dziwny dźwięk :(
Witam wymieniłem ostatnio tarcze hamulcowe w golf mk3 1.9tdi 97r wentylowane brembo i klocki ferodo, zestaw ładnie hamuje, ale zauważyłem pewną dolegliwość po wymianie, polega ona na tym, iż gdy uchyle szybę od kierowcy na max i jadę tak ze 20km/h skręcając ostro w prawo i robiąc kółko po placu w lewym kole słyszę jakby tarcza tarła się o coś, nie mam pojęcia o co, dzieje się to tylko przy skręcie w lewo, tarcze były dobrze wymienione, co może być tego przyczyną? Czy mogę tak jeździć? proszę o pomoc pozdrawiam
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nic się nie wydarzy.Sprawdzaj co kilkanaście kilometrów czy nie grzeją się tarcze - tylko ostrożnie aby się nie poparzyć!
Luz na kole, taki minimalny raczej jest trudno sprawdzalny - może coś stwierdzisz na podniesionym i pokiwasz kołem góra-dół(mooże coś się ujawni). Nie było wcześniej...nierówna tarcza dawała większy luz między nią a klockami, odbijając klocki swoimi nierównościami... :
Luz na kole, taki minimalny raczej jest trudno sprawdzalny - może coś stwierdzisz na podniesionym i pokiwasz kołem góra-dół(mooże coś się ujawni). Nie było wcześniej...nierówna tarcza dawała większy luz między nią a klockami, odbijając klocki swoimi nierównościami... :
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Nom masz rację nierówna tarcza pewnie tak robiła jak zakładałem tarcze to sprawdzałem bardzo dokładnie na podniesionych kołach luz ruszając góra dół i nic nie wyczulem, pojeźdże troszkę jeszcze i może przestanie bo na tych tarczach zrobiłem zaledwie 500km, może jak się dotrze wszystko to mu przejdzie