Kontrolki w liczniku.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Rafit
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Kontrolki w liczniku.

Post autor: Rafit » pn sty 30, 2006 16:45

Witam. Mam jedno kilka pytanek.

Zauważyłem u siebie w golfie, że nie pali mi się kontrolka od świateł mijania, zapięcia pasów i jeszcze czegoś (widać na rysunku)
Obrazek

No więc rozebrałem licznik w celu wymienienia żarówek (zauważyłem, że tam są żarówki na poradach Rydza jak rozbierał licznik i wyglądał tak:
Obrazek

A tu ku mojemy zdziwieniu nie było żarówek tylko takie diody:
Obrazek

I teraz nasuwa się tu pytanie. Czy jak wlutuje diody w te miejsca gdzie ich nie ma to będą działać? Jak będą działać to gdzie takie można dostać ? Jakie tam jest napięcie?

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pn sty 30, 2006 17:00

niekoniecznie, ta kontrolka nie jest od świateł tylko od przeciwmgielnych - i raczej nie bedzie działac - w mk3 sa kontrolki przy przełączniku swiateł. Ponieważ te same tacho były pchane do seata i polo, a tam nie ma kontrolek przy przełączniku tylko właśnie w zegarach. Jeśli włozysz taki licznik od polo/seata do mk3 to jest szansa że te kontrolki będą świećić. Ja mam licznik włąsnie z seata i świecą sie kontrolki siwatełi rezerwy paliwa - przeciwmgielne się nie swiecą, pewnie dlatego ze ich nie mam :) Inaczej mówiąc to co się świeci nie zależy od diód czy żarówek tylko od oprogramowania licznika

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Rafit
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Rafit » pn sty 30, 2006 17:30

Faktycznie nie zwróciłem uwagi że to przeciwmgielne. Ok czyli już wszystko jasne dzięki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”