Witam
Nie jestem pewnien czy w dobrym miejscu wstawiam ten temat i czy wystarczająco dobrze przejżałem tematy ale może ktoś mi pomoże
Czy jest różnica w symbolach silników vw polo i vw golf? W moim golfie 1.6/75KM silnik ma symbol AEE a ja szukam symoblu do polo 1,4/60KM z 1998r W jednym i drugim były montowane chyba częściowo takie same jednostki?
Pozdrawiam
Różnica między silnikami golfa i polo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Różnica między silnikami golfa i polo
te same silniki wkładane do Polo lub Golfa nie różnią się oznaczeniem (kodem), Polo 1.4 8V 60 KM może mieć kod AKV, generalnie silniki 1.4 w latach 1997-2004 miały kody AEX; APQ; ANW; AKV; AKK; AUD z tym że AKK i AUD po 1999 roku o ile się nie mylęnurek10 pisze:Witam
Nie jestem pewnien czy w dobrym miejscu wstawiam ten temat i czy wystarczająco dobrze przejżałem tematy ale może ktoś mi pomoże
Czy jest różnica w symbolach silników vw polo i vw golf? W moim golfie 1.6/75KM silnik ma symbol AEE a ja szukam symoblu do polo 1,4/60KM z 1998r W jednym i drugim były montowane chyba częściowo takie same jednostki?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob sie 01, 2009 12:40 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
a możesz wyjaśnić coś bliżej, powód? innaczej rozmieszczone łapy mocujące, czy jak?edzio pisze:do polo nie wstawisz silnika od golfa 1.4.
[ Dodano: Nie 02 Sie, 2009 ]
nurek10, ja w swym Polo miałem papierową wlepę pod tapicerką (wyściółką) bagażnika oraz papierową naklejkę z kodem silnika (AGD) na plastikowej obudowie rozrządu (na samej górze widoczna na pierwszy rzut oka), no i oczywiście wklejkę z danymi w tym kodem silnika w książce serwisowej/gwarancyjnejnurek10 pisze:Wielkie dzięki wiele mi to wyjaśniło. Zastanawiam się, gdzie szukać tego kodu w vw polo? Słyszałem że gdzieś w komorze silnika lub w bagażniku, pod wykładziną. Ja u siebie znalazłem po wewnętrznej stronie progu załadunkowego.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz sie 02, 2009 20:20 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.