Planuję montaż osłony silnika (przykład http://tiny.pl/hhfrw ) i mam pytanie czy mogą wystąpić jakieś problemy? np. czy powietrze do silnika będzie bezproblemowo dochodzić itd. ?
poprawione.
Osłona silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
osłona
oczywiście że moga... ale w montazu...po zakupie zamiennika kupiłem oryginał...raz niedopasowana do sanek silnika a 2 gdy juz ja prawie umocowąłem to była napieta sprężynował i trzeba by bylo wiecic dziury w podłuznicy żeby sie jakoś w miare trzymała dlatego zrezygnowałem...
polecam oryginał w tym przypadku...
jeżeli chodzi o powietrze nic sie nie zmienilo... skoro producent cos takiego wymyslił to powinno działać... u mnie ok...
polecam oryginał w tym przypadku...
jeżeli chodzi o powietrze nic sie nie zmienilo... skoro producent cos takiego wymyslił to powinno działać... u mnie ok...
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 12:10 przez macbu, łącznie zmieniany 1 raz.
Macbu
z tymi zamiennikami osłon to jest różnie, ja ostatnio montowałem u siebie do silnika 1.8 , sprawdziłem dokładnie jaką potrzebuję , posiłkowałem się ETKĄ i dobrałem zamiennik który odpowiadać miał niby oryginałowi ale tylko niby bo ta osłona nie w pełni była dopasowana do mojego silnika, musiałem nawet wywiercić nowy otwór pod śrubę bo nie pasował