alarm oryginalny centralny zamek pilot

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marny88
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

alarm oryginalny centralny zamek pilot

Post autor: marny88 » czw lip 30, 2009 12:41

witam,
mam w swoim golfie oryginalny alarm oraz centralny zamek i pilot (chyba oryginalny...) jak na foto i mam pytanie, do czego jest ten szary przycisk?? bo niebieski do otwierania i zamykania a szary jak wcisnę to nic się nie dzieje_tzn. jak przytrzymam to samochód zamknie się na chwile ale po kilku sekundach sam się otworzy. dodam ze po zamknięciu samochodu ciągnę za klamki, bujam samochodem i nic maski nie otwierałem.
pod maską mam tylko taki włącznik (foto) jak maska jest zamknięta to przycisk jest wciśnięty

proszę o pomoc czy jest to wina alarmu czy pilota czy może jakiś bezpiecznik...

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 30, 2009 12:46

Włącznik pewnie jest od oryginalnego alarmu ale pilot to już raczej nie, tylko masz dołożony sterownik centrala lub dodatkowy alarm. Trzebab by sie dowiedzieć jego marki, np z pudełka sterownika alarmu albo z jego płytki drukowanej.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
FIRERS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: FIRERS » czw lip 30, 2009 21:01

zobacz czy masz orginalny alarm... na poczatek ja ci podam jak u mnie dziala orginalny alarm po zamknieciu auta zapala mi sie dioda przy ryglu na drzwiach kierowcy i miga (alarm uzbrojony po okolo 40 sekundach) migacze zaswiecaja sie na 2s i gasna... wzbudzic alarm moge tylko jesli otworze ktores drzwi, luz bagaznik albo maske i wyje klakson. orginalny nie ma czujnika wstrzasu. mozesz miec orginalny alarm a pilot moze byc wkodowany inny bo stary sie zepsul.. ile masz kluczykow do swojego auta??? jeden z nich powiniem miec w sobie eletkronike pilota...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 30, 2009 21:51

FIRERS pisze:mozesz miec orginalny alarm a pilot moze byc wkodowany inny bo stary sie zepsul.
widziałeś kiedyś oryginalny pilot do mk3? To gratuluję bo to rzadkość i jest na podczerwień.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
marny88
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: marny88 » czw lip 30, 2009 23:44

u mnie tez po naciśnięciu niebieskiego guziczka migną raz kierunkowskazy ale nie wiem czy świecą przez około 2s chyba nie... i zaczyna migać dioda w ryglu.
ciągnę za klamki i nic się nie dzieje...
jutro spróbuje odczytać markę albo numery seryjne sterownika +foto

no wie już jest jutro i tak jak mówiłem sprawdziłem nazwę i jest to MAGIC TOUCH WAECO
nie wiem czy jest on oryginalny ale podejrzewam ze nie :|
i niewyraźne foto: Obrazek
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2009 11:21 przez marny88, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”