Montaż nowych łożysk przednich, problem.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

muzykant

Montaż nowych łożysk przednich, problem.

Post autor: muzykant » śr lip 29, 2009 22:00

Witam

Golf 2, rok 90

Mam problem gdyż montuje nowe łożyska z przodu i robię drugą zwrotnicę (lewą patrząc z siedzenia kierowcy) i łożysko wprasowałem, pierścienie założyłem i teraz chciałem wbić jeszcze piastę. I zapomniałem całkiem jak to wyglądało z drugiej strony ale pewnie nie tak jak tutaj bo mnie to mocno zaciekawiło, jak również nie pamiętam jak wyglądało to przy demontażu, bo było to robione dość szybko.

Bo piasta teraz po wbiciu sięga tylko jednej bieżni łożyska.

Coś robię źle? Lub może o czymś zapomniałem?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » śr lip 29, 2009 22:30

to co widac na drugim zdjęciu to zapomiałes zdemotowac bieżni starego łożyska z piasty. :mlotek:

muzykant

Post autor: muzykant » śr lip 29, 2009 22:34

O Boże, racja, totalnie zapomniałem, że to łożysko się rozsypało i bieżnia została. Ale ze mnie głupek. :panna:

Tomek_Dx
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Tomek_Dx » śr lip 29, 2009 22:40

Jak to wbić piaste?!? Rozumiem że młotkiem jej nie traktujesz tylko przez tulejki lub elementy poprzedniego łozyska wprasowujesz na prasie? Potraktowanie młotkiem łozyska zapewni Ci kolejne atrakcje w postaci wymiany za 500 do 1000 km.
Co do zdjęcia nr 2 pozostałą bieżnię natnij szlifierką tylko co chwilę sprawdzaj czy nie uszkadzasz juz piasty potem młotek i przecinak i powinna pęknąć bądź powoli zejść z piasty

Tomek Dx

muzykant

Post autor: muzykant » śr lip 29, 2009 23:09

Starej bieżni się już pozbyłem i wszystko złożyłem jak należy. Tomek_Dx, oczywiście nic tutaj na siłę, nie biję młotkiem po nowym łożysku, wszystko złożone z odpowiednią delikatnością.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”