Lakier golf 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Lakier golf 3
Witam..Szukałem tematu w historii, ale niestety nie znalazłem. Mam srebrnego golfa 3 i mam problem ze znalezieniem numeru lakieru. Nie mam tabliczki info w bagażniku ani nie mam napisanego numeru na klapce wlewu paliwa. Potrzebuje wymalować 3 elementy, a widzę, że przed kupnem ktoś pomalował już drzwi (próbował) i pomalował to zwykłym srebrnym metalikiem. Mój kolor jest dość specyficzny bo jest srebrny z delikatnym odcieniem błękitu(widać różnice pomiędzy zwykłym srebrnym). Proszę o pomoc jeśli może ktoś mial podobny problem, albo ma właśnie ten kolor swojego golfa 3. Pozdrawiam serdecznie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
spróbuj tu sie zorientować http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... Lacke.html
ale w dobrym sklepie z lakierami nie powinni miec takiego problemu żeby nie dobrać lakieru od klapki wlewu, chociaż z tymi metalikami różnie bywa, często idealnie się nie udaje, i lakiernicy zapylają nowym lakierem brzegi sąsiednich elementów żeby kontrastu nie było widać.
ale w dobrym sklepie z lakierami nie powinni miec takiego problemu żeby nie dobrać lakieru od klapki wlewu, chociaż z tymi metalikami różnie bywa, często idealnie się nie udaje, i lakiernicy zapylają nowym lakierem brzegi sąsiednich elementów żeby kontrastu nie było widać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Dzięki wielkie za pomoc. Jedyne czego się boje to, że gość mi tak dobierze lakier , że te 3 elementy + drzwi bedą w innym kolorze a reszta w fabryce. Słyszałem już właśnie o tym, że mój kolor ma kilka odcieni aczkolwiek szczerze mówiąc to widziałem w Łodzi chyba tylko 2x ten kolor. Reszta to są typowe srebrniaki. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
[ Dodano: 30 Lip 2009 00:56 ]
Poza tym z tej tabeli co podesłaliście chyba tylko ten lb7z się zgadza jak na 93 rok. Spróbujemy. Pozdrawiam.
[ Dodano: 30 Lip 2009 00:56 ]
Poza tym z tej tabeli co podesłaliście chyba tylko ten lb7z się zgadza jak na 93 rok. Spróbujemy. Pozdrawiam.
riggs pisze:HEJ.Panowie ja bym prosił o poradę dotyczącą okdu lakieru.Otóż mam nalepkę z kodami w bagażniku tylko pytanie który kod dotyczy lakieru?Te obok siebie na dolnej części nalepki to wiem że to kody wyposazenia a kod lakieru to który?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM