Wyciek Paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
834
Nowicjusz
Nowicjusz

Wyciek Paliwa

Post autor: 834 » ndz lip 19, 2009 18:15

Witam

Po powrocie z dłuższej trasy pod samochodem pojawił się nieciekawy wyciek:

ObrazekObrazekObrazek

Okazało się, że po włączeniu pompki paliwa benzyna ucieka z przewodu i wylewa się na ziemie. Prawdopodobną przyczyną uszkodzenia przewodu było "szurnięcie" podwoziem o garb (przy obciążonym samochodzie - 4 osoby + bagaż).

Teraz pytanie - czy dam radę sam naprawić ową usterkę, czy naprawę lepiej powierzyć mechanikowi? Na kupno jakich elementów musze się przygotować? Na co zwrócić szczególną uwagę?

Dodam, że mój silnik to ABD 1,4 Benzyna + LPG

[ Dodano: 23 Lip 2009 17:50 ]
Wiem, że to bardzo brzydko podbijać swoje posty, ale dalej nie wiem jak rozwiązać problem z wyciekającym paliwem

Czy ktoś miał coś podobnego u siebie?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 23, 2009 18:56

Po prostu masz juz zdiagnozowaną usterkę a naprawa jest tak oczywista że nikomu nie chciało się odpisać. I być może dawno już powinieneś jechac do mechanika. A jeśli czyujesz się na siłach sam to się pośpiesz. Bierzesz sznurek i mierzysz długość pękniętego przewodu od krócca filtra paliwa po króciec przy wtrysku. Idziesz sklepu i kupujesz odpowiedni przewód z dwoma opaskami zaciskowymi na końce i zakładasz. Upewnij się na 100 procent który z dwócg przewodów jest pękniety bo jest drugi powrotny, a trzeci od oparów paliwa.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
834
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: 834 » wt lip 28, 2009 19:49

Dzięki za podpowiedź

Być może teraz jestem leechem, ale kto wie czy w nie dalekiej przyszłości nie zacznę doradzać samemu....

Swoją drogą - jaki przekrój ma standardowy przewód paliwa?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”