nie pali na 4 cylindrze golf IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie pali na 4 cylindrze golf IV
Witam kolegów.Problem mój polega na tym ze jadąc około 10 min. czasem zachowuje się tak jakby nie palił na ostatnim cylindrze.Oczywiście zapala się także kontrolka CHEC.Cewkę wymieniłem na nową komputer zresetowałem i po tygodniu znów to się pojawiło.Jest to golf IV 1.6 77kw.Wcześniej wymieniłem już:zawór cyrkulacji spalin i przepustnicę(oczywiście w serwisie autoryzowanym S.Zasada).Zaznaczę że te objawy pojawiają się tylko zimą.Proszę o jakąś pomoc.
ARIAN, po co Ci dwa tematy o tym samym?
No to wiesz jaki numer błedu wyskakiwał czy nie? Bo od tego trzeba zacząć.
Druga sprawa to musisz sobie poszukać dobrego mechanika (właśniwie elektryka, czy nawet elektronika samochodowego) a nie ASO, bo w aso wymienią Ci nawet dobre rzeczy (np wyskakuje bład jakiegoś czujnika bo kabelek jest odpięty - normalny człowiek pierwsze sprawdzi Ci ten kabelek, w ASO pierwsze wymienią Ci czujnik). Sam widzisz, że w ASO wymieniali Ci na pałe wszystko jak leci a usterka jak była tak jest dalej.
No to wiesz jaki numer błedu wyskakiwał czy nie? Bo od tego trzeba zacząć.
Druga sprawa to musisz sobie poszukać dobrego mechanika (właśniwie elektryka, czy nawet elektronika samochodowego) a nie ASO, bo w aso wymienią Ci nawet dobre rzeczy (np wyskakuje bład jakiegoś czujnika bo kabelek jest odpięty - normalny człowiek pierwsze sprawdzi Ci ten kabelek, w ASO pierwsze wymienią Ci czujnik). Sam widzisz, że w ASO wymieniali Ci na pałe wszystko jak leci a usterka jak była tak jest dalej.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....