Golf wariuje...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
a czy sprawdzałeś ze to napewno silnik się tak nagrzal czy moze alternator? przeciez wystarczy lape przylozyc.Freeq pisze: Zauważyłem jeszcze jedno... Gdy w piątek zajechałem z domu na Orlen i z powrotem, podniosłem mache a z komory silnika aż buchnęło gorącem... Ze stacji do domu w obie strony mam ok 1km
Cały silnik był bardzo gorący...
Alternator też...
A czy jest taka możliwość, że w alternatorze mam zwarcie?
Alternator też...
A czy jest taka możliwość, że w alternatorze mam zwarcie?
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 14:16 przez Freeq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
tak i tez o tym pisałem na początku. zwarcie na mostku i dodatkowo cos z regulatorem u mnie powodowało bardzo mocne nagrzewanie sie alternatora.(cytuje sam siebie " jajka mozna bylo na nim smażyć")Freeq pisze:Sorki źle sprecyzowałem pytanie... miałem na myśli, czy przez to, że mam zwarcie to będzie się grzał...
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 15:58 przez CQ, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem, już go raz wyjmowałem
A więc tak. Byłem u specjalisty i stwierdził spalenie diod w alternatorze... Koszt nowej płyty u niego 100zł, nowy regulator napięcia - 50zł, przetoczenie i wklejenie nowych komutatorów 50zł + robota za całość krzyczał 230zł... Za 250zł kupiłem regenerowany alternator i mam 6 m-cy gwarancji. Przejechałem 10km i wsio jest cacy. Odpala za 1-wszym razem. Ładowanie ma 14,2V.
Mam nadzieje, że na tym skończą się moje wydatki.
CQ, dzięki za pomoc. Pozdrawiam
A więc tak. Byłem u specjalisty i stwierdził spalenie diod w alternatorze... Koszt nowej płyty u niego 100zł, nowy regulator napięcia - 50zł, przetoczenie i wklejenie nowych komutatorów 50zł + robota za całość krzyczał 230zł... Za 250zł kupiłem regenerowany alternator i mam 6 m-cy gwarancji. Przejechałem 10km i wsio jest cacy. Odpala za 1-wszym razem. Ładowanie ma 14,2V.
Mam nadzieje, że na tym skończą się moje wydatki.
CQ, dzięki za pomoc. Pozdrawiam