coś chyba urwałem :D help

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pawex
Golfiarz
Golfiarz

coś chyba urwałem :D help

Post autor: pawex » ndz lip 26, 2009 23:58

Witam. Koledzy mam takie pytanko, zauważyłem, że coś urwałem, a mianowicie z tyłu autka (pod spodem mk4 1,6 16V) wisi jakaś okrągła guma :D,
Dokładniej: patrząc od spodu na osłonie baku paliwa jakby jakiś okrągły gumowy koreczek (uszczelka,nie mam pojęcia jak się to fachowo nazywa , czy może jest to związane z odpowietrzeniem baku hmmm... ) Guma jest tak sparciała , za nic świecie nie mogę założyć jej ponownie na swoje miejsce, podejrzewam że w najbliższym czasie się urwie Czy ktoś przerabiał już ten temat i mógłby mi napisać o co chodzy :D :jezor:
Z góry dzięki za pomoc :pub:
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 01:00 przez pawex, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » pn lip 27, 2009 00:46

Na osłonie baku? > Może to jest na wgłębieniu od koła zapasowego?

Awatar użytkownika
pawex
Golfiarz
Golfiarz

Post autor: pawex » pn lip 27, 2009 01:07

fleshu pisze:Na osłonie baku? > Może to jest na wgłębieniu od koła zapasowego?
Kolego może mało dokładnie to opisałem,więc spróbuję od nowa:

wjechałem autkiem na kanał, żeby zobaczyć jak tam się 3ma :)
i z tyłu pojazdu (patrząc od dołu) zaraz za hakiem jest osłona baku paliwa i w niej jest otwór (chyba odpowietrzający bak), który powinien być zatkany tą gumą. Nie mogę go zatkać, bo ta gumka już sparciała i ledwo wisi :grin: Potrzebuję jej fachowej nazwy żeby gdzieś to kupić, bo nie wiem czy tak można jeździć :chytry:

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pn lip 27, 2009 07:19

MKTRZY pisze:zaraz za hakiem jest osłona baku paliwa
Jak zaraz za hakiem,to chyba kolega fleshu, dobrze napisał,bo tam jest koło zapasowe i tam są właśnie takie gumowe odpowietrzniki.Bak znajduje się pod tylną kanapą

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
fleshu
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: fleshu » pn lip 27, 2009 21:43

Michaś_1977, No właśnie > do baku to tam jeszcze kawałek jest. MKTRZY, > wyjmij zapas i zobacz od środka.

Awatar użytkownika
pawex
Golfiarz
Golfiarz

Post autor: pawex » pn lip 27, 2009 23:06

Michaś_1977 pisze:
MKTRZY pisze:zaraz za hakiem jest osłona baku paliwa
Jak zaraz za hakiem,to chyba kolega fleshu, dobrze napisał,bo tam jest koło zapasowe i tam są właśnie takie gumowe odpowietrzniki.Bak znajduje się pod tylną kanapą
Zgadza się koledzy macie rację, kolego fleshu "zwracam honor" :)
Oglądałem to w nocy dzisiaj rano już namierzyłem - zaraz za hakiem jest "osłona" (oczywiście nie od baku), która jest w całości pokryta chropowatą gumą, w tej osłonie są odpowietrzniki (chyba w sumie jest ich 3) i na jednym z nich ta guma sparciała - wybiła się i powstała "uszczelka" :D i to ona wisiała. Próbowałem czymś to przymocować, jednak pogorszyłem sprawę :grin: - odpadło, nie wiem będę z tym tak jeździł -widocznie gdzieś przytarłem... Dzięki za pomoc. pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony pn lip 27, 2009 23:11 przez pawex, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”