Hamulce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hamulce
mam mały problem z hamulcami (przód tarcze, tył bębny). wymieniałem ostatnio tylne cylinderki hamulcowe (zamontowałem cylinderki LPR). układ odpowietrzony został prawidłowo. hamulce spisywały sie ok ale będąc daleko od domu (ok 450 km) coś się w nich sypnęło. stojąc w korku i trzymajac nogę na pedale hamulca pedał jakby wpadł niżej. podpompowanie nic nie dało. mam wrażenie że auto hamuje tylko przodem (ale to tylko moje odczucia). jedno jest pewne auto hamuje o wiele słabiej. sprawdzałem i wycieku płynu hamulcowego nigdzie nie ma (koła od wewnątrz też suche). poziom płynu utrzymuje sie na stałym poziomie. czy to możliwe by siadła mi pompa hamulcowa albo servo? jeśli to faktycznie padła pompa hamulcowa to czy jest możliwe wymienienie starego serwa i pompy na pompę która pracowała z układem abs. mam jeszcze pyatnie czy potrzebuję jakąś inną pompę gdy wymienię tylne hamulce z bębnów na tarcze??? dzięki za info
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2009 22:31 przez Jajcek, łącznie zmieniany 1 raz.
na początek odpowietrzanie jeszcze raz
potem się zobaczy
jak dasz z tylu tarcze to raczej nie la możną założyć pompę o większej średnicy
teoretycznie silniejsze heble ale sam jestem ciekaw czy zeczywiscie
potem się zobaczy
jak dasz z tylu tarcze to raczej nie la możną założyć pompę o większej średnicy
teoretycznie silniejsze heble ale sam jestem ciekaw czy zeczywiscie
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
chciałem właśnie o tym napisać ze tarcze są niezbyt
wiec większa pompa lepsze cheble ? i mniej noga cisnie?
bo podjechał d mnie kolega mk3 1,6 101 kucy i chble miał boskie , cyki i on na szybie
wiec większa pompa lepsze cheble ? i mniej noga cisnie?
bo podjechał d mnie kolega mk3 1,6 101 kucy i chble miał boskie , cyki i on na szybie
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
albo tak mocno był zapowietrzony
kup kolego nowy płyn i przelej układ nowym płynem , ja tak zrbilem
odsysasz tyle ile się da strzykwą z zbiorniczka płynu i zalewasz
potem biegniesz do kul zakładasz krótki werzyk na odpowietrznik i wkładasz go do kubeczka z odrobina płynu i odkręcasz odpowietrznik a nowy plyn sam grawitacyjnie przepłucze układ lub możesz trochę pompować ale sie nie zaleca ruszać pompy
bo niby syfy sie nie wypłuczą tak było na tvn turbo
najlepiej mic odsysacz do tego podobno
tylko pamiętaj o dolewaniu płynu
kup kolego nowy płyn i przelej układ nowym płynem , ja tak zrbilem
odsysasz tyle ile się da strzykwą z zbiorniczka płynu i zalewasz
potem biegniesz do kul zakładasz krótki werzyk na odpowietrznik i wkładasz go do kubeczka z odrobina płynu i odkręcasz odpowietrznik a nowy plyn sam grawitacyjnie przepłucze układ lub możesz trochę pompować ale sie nie zaleca ruszać pompy
bo niby syfy sie nie wypłuczą tak było na tvn turbo
najlepiej mic odsysacz do tego podobno
tylko pamiętaj o dolewaniu płynu
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest BMW 330Ci 231Km