Golf II GTI PF 107 HP Chmura białego dymu przy wyprzedzaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Mariusz85
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf II GTI PF 107 HP Chmura białego dymu przy wyprzedzaniu

Post autor: Mariusz85 » śr cze 24, 2009 22:32

Witam,

mam Golfa II GTI jak w temacie. Podczas wyprzedzania ciężarówki, na 3 biegu koło 5 tysięcy, nagle coś szarpnęło i pojawiła się chmura białego dymu za samochodem. Zatrzymałem się od razu i ku mojemu zaskoczeniu, dym od razu zniknął, płynu ze zbiornika nie ubyło, nic się nie lało, oleju w filtrze powietrza też nie było. Odpaliłem i pomału dojechałem do domu. Dymił coraz mniej i mniej aż przestał. Teraz boje się go ruszać. Co mogło się stać ? Odpalałem go parę razy i gasiłem, dymił leciutko, przy dodawaniu gazu trochę bardziej, jak odstał trochę to przestał nawet przy lekkich przegazówkach, ale boje się go bardziej przydusić teraz. Któryś zawór przepuścił ?

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Steryd126 » czw cze 25, 2009 00:31

ja bym stawiał na uszczelkę pod głowicą , narazie płyn może znikac po trochu ale w miare upływu czasu coraz więcej. no ale zawsze może byc cos innego

Mariusz85
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mariusz85 » sob lip 25, 2009 20:28

Jak go zapalę po nocy, to chodzi ładnie nic nie kopci, równiutko. A jak się rozgrzeje to zaczyna dymić na biało. Stoi już ze dwa miechy w ogródku. Nie widzę żeby płyn uciekał ze zbiornika. Chyba Golfik niestety pójdzie na żyletki :(

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » sob lip 25, 2009 20:53

Mariusz85, poczytaj o objawach walnietej uszeczlki i ewentualnej peknietej glowicy :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”