JESTESCIE ZNAWCY WIEC POMÓZCIE MI ROZWIAZAC PROBLEM W Mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
JESTESCIE ZNAWCY WIEC POMÓZCIE MI ROZWIAZAC PROBLEM W Mk2
mam do was pytanie czym w dwójce róznią sie duze Lampy z krzyżem, od tych powiedzmy zwykłych bez krzyży, aha i 2 prosba o pomoc czemu jak włączam długie swiatla to swieca mi praktycznie jak krotkie skoro mam podwojne klosze(4lampy), stalo sie to od czasu kiedy zmienilem zarówki w malych kloszah(h3) na niebieskie prosze o pomoc !!!! czy to wina kloszy czy czegoś innego
Re: JESTESCIE ZNAWCY WIEC POMÓZCIE MI ROZWIAZAC PROBLEM W Mk
o lampach z krzyżem już miałeś napisane w pogawędkach..DjAdamski pisze:mam do was pytanie czym w dwójce róznią sie duze Lampy z krzyżem, od tych powiedzmy zwykłych bez krzyży, aha i 2 prosba o pomoc czemu jak włączam długie swiatla to swieca mi praktycznie jak krotkie skoro mam podwojne klosze(4lampy), stalo sie to od czasu kiedy zmienilem zarówki w malych kloszah(h3) na niebieskie prosze o pomoc !!!! czy to wina kloszy czy czegoś innego
jeśli chodzi o długie, to sam napisałeś, że jest tak od czasu wymiany żarówek na niebieskie.. co to za żarówki? zmień na stare żarówki, zwykłe i zobacz różnicę. najlepiej zostaw jedną zwykłą i jedną niebieską i zobaczysz.. wg mnie żarówki do d.. ewentualnie mogłeś przy wymianie żarówek przestawić lampę tak, że świeci niżej.. ale stawiam na te żarówki..
[b]mk2 by magik[/b]
http://magikk82.w.interia.pl
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102589&start=0
http://magikk82.w.interia.pl
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102589&start=0
Osobiście nie bardzo zrozumiałem problem. Nie widzę związku świateł długich z wymianą żarówek w halogenach (o ile dobrze zrozumiałem to wymieniłeś żarówki w halogenach - tych mniejszych). Światła mijania i długie to ten sam reflektor (nie tak jak w dużym fiacie). Sorry jeśli napisałem rzecz oczywistą.
nie wiem co tam masz za klosze, ja mam dalekosiężne i świecą doskonale, a co do przedziwnych żarówek koloru blue to jest to porażka, załuż normalne biełe i będzie okDjAdamski pisze:stalo sie to od czasu kiedy zmienilem zarówki w malych kloszah(h3) na niebieskie prosze o pomoc !!!! czy to wina kloszy czy czegoś innego
...
- Red Spider
- Mały gagatek
Lampy z krzyzem są lampami tuningowymi !!!
Co żarówek niebieskich to jest tak że świeca mocniej bo są to żarówki "podkręcone" (zmniejszona długość żarnika co idzie z ich lepszym swieceniem - było gdzieś na forum) i dlatego bedą lepiej świeciły - wymień na podobne pozostałe i wtedy porównasz !!!
Pozdro all
Co żarówek niebieskich to jest tak że świeca mocniej bo są to żarówki "podkręcone" (zmniejszona długość żarnika co idzie z ich lepszym swieceniem - było gdzieś na forum) i dlatego bedą lepiej świeciły - wymień na podobne pozostałe i wtedy porównasz !!!
Pozdro all
jeśli codzi już o "podkręcanie" żarówek to stosuje się cieśszy drut wolframowy(jaśniejsze świecenie) ale wiąże się to z krótszą żywotnością żarówki(przepalenie drutu nastepuje szybciej)Red Spider pisze:podkręcone" (zmniejszona długość żarnika co idzie z ich lepszym swieceniem
Ostatnio zmieniony ndz sty 29, 2006 10:16 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...
- Red Spider
- Mały gagatek
"podlręcone" żarówki to żarówki ze skróconym żarnikiem, który powoduje silniejsze skoncentrowanie światła. Jednak skrócenie żarnika powoduje znaczne skrócenie żywotności żarówek. Aby temu zaradzić do gazu halogenowego wypełniającego bańki żarówek dodaje się ksenonu (stąd pewnie na niektórych napisane jest Xsenon), jednak nie ma on tutaj nic wspólnego ze świeceniem. Takie żarówki posiadają również bańkę pokrytą niebieskim filtrem, powodującym emisję bielszego niż w przypadku zwykłych żarówek światła, daje to wrażenie lepszego oświetlenia drogi!!!