Zwarcie przy podłączaniu radia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zwarcie przy podłączaniu radia
Witam, dziś wymieniałem radio w swoim MK3. Niestety podczas wkładania zdarła się izolacja z żółtego kabla i zetknęło się z masą. w kostce ten kabel jest brązowo czerwony. W tej chwili radio nie włącza się w ogóle ani z kluczykiem ani bez kluczyka. Jedynie jeśli kluczyk jest trochę przekręcony. Kabel ten dochodzi do stacyjki. Idzie to jakoś naprawić? czy tylko wymiana stacyjki?
Theraphosidae rulez!
zdiagnozuj najpierw co Ci wysiadlo oprocz tego w aucie
nastepnie sprawdz sobie tu - http://www.vwgolf.pl/?page_id=709 - jakie bezpieczniki za co odpowiadajac, nastepnie wymien je
powinno zadzialac - sam mialem podobny problem
ew jesli w aucie nie siadl zaden bezpiecznik sprobuj wymienic ten w radiu - powinien byc z tylu zaraz kolo kostki z kablami, jesli nie poszukaj w instrukcji
nastepnie sprawdz sobie tu - http://www.vwgolf.pl/?page_id=709 - jakie bezpieczniki za co odpowiadajac, nastepnie wymien je
ew jesli w aucie nie siadl zaden bezpiecznik sprobuj wymienic ten w radiu - powinien byc z tylu zaraz kolo kostki z kablami, jesli nie poszukaj w instrukcji
Sprawdziłem i wygląda na to, że wszystko inne działa... Oprócz tego, że pali mi się też kontrolka poduszek . Możliwe, że to dlatego że je rozłączyłem i podpiąłem aku przed podłączeniem? Tylko radio nie działa na włączonym zapłonie...miskov pisze:zdiagnozuj najpierw co Ci wysiadlo oprocz tego w aucie
Theraphosidae rulez!
Re: Zwarcie przy podłączaniu radia
kolego przy zwarciu tego kabelka , uszkodziłeś styk w kostce , on odpowiada tak samo za piszczyk ostrzegający o włączonych światłach , ten styk jest bardzo delikatny , nie tyle on sam , co sprężynki które go odbijają , czeka Cie wyjęcie kostki stacyjki i albo jej wymiana albo naprawa , styk ten nie ma bezpiecznikaczarny_j pisze:Witam, dziś wymieniałem radio w swoim MK3. Niestety podczas wkładania zdarła się izolacja z żółtego kabla i zetknęło się z masą. w kostce ten kabel jest brązowo czerwony. W tej chwili radio nie włącza się w ogóle ani z kluczykiem ani bez kluczyka. Jedynie jeśli kluczyk jest trochę przekręcony. Kabel ten dochodzi do stacyjki. Idzie to jakoś naprawić? czy tylko wymiana stacyjki?
Re: Zwarcie przy podłączaniu radia
Jak to zrobić, żeby nie uszkodzić?miś fazi pisze:kolego przy zwarciu tego kabelka , uszkodziłeś styk w kostce , on odpowiada tak samo za piszczyk ostrzegający o włączonych światłach , ten styk jest bardzo delikatny , nie tyle on sam , co sprężynki które go odbijają , czeka Cie wyjęcie kostki stacyjki i albo jej wymiana albo naprawa , styk ten nie ma bezpiecznika
Theraphosidae rulez!
ale co nie uszkodzić , tam nie masz nic do uszkodzenia , wypinasz akumulator , odkręcasz poduszkę , zdejmujesz kierownice , ściągasz tulejkę , pasuje Ci mieć ściągacz , potem odkręcasz stacyjkę i masz dostęp do śrubki która ją trzyma , kostka jest rozbieralna, ale jeśli nie masz ochoty jej naprawiać to kup nową , tylko porządną , nie za 15 zł , bo będziesz ją zdejmował za miesiąc