Co jeszcze może trzaskać z tyłu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co jeszcze może trzaskać z tyłu?
Witam! mam pytanie. Coś mi trzaskało od dłuższego czasu w okolicach amortyzatora. Więc wymieniłem i dalej trzaska. Co jeszcze może być do wymiany?
Ostatnio zmieniony pt cze 26, 2009 16:23 przez PST, łącznie zmieniany 1 raz.
- M_A_N_I_E_K
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Co jeszcze może trzaskać z tyłu?
mi też się tłucze i okazało że to obejma od wydechu wali o tylną belkePST pisze:Witam! mam pytanie. Coś mi trzaskało od dłuższego czasu w okolicach amortyzatora. Więc wymieniłem i dalej trzaska. Co jeszcze może być do wymiany?
- Paweł Marek
- V.I.P.
i jeszcze jedna częsta rzecz - rura tłumika wali o belkę, wówczas objaw nasila się po obciazeniu tyłu pojazdu i naprawa polega na ponownym poskłdaniu tłumika jak należy ewentualnie z wymiana gumowych wieszaków
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
trochę odświeżę temat bo mam jeszcze jedno pytanie. pojechałem do jednego mechanika żeby mi to wymienił i powiedział mi tak: żeby to wymienić trzeba zdemontować korektor sił hamowania a z kolei on zamocowany jest na aluminiowych śrubach których raczej nie bedzie dało się po 14 latach odkręcić i będzie trzeba go zniszczyć i zamontować nowy...
wydaje mi się że gościu chce naciągnąć na kasę... wie ktoś coś na ten temat?
wydaje mi się że gościu chce naciągnąć na kasę... wie ktoś coś na ten temat?
Mam dokładnie taki sam objaw w swoim MK3Paweł Marek pisze:i jeszcze jedna częsta rzecz - rura tłumika wali o belkę, wówczas objaw nasila się po obciazeniu tyłu pojazdu i naprawa polega na ponownym poskłdaniu tłumika jak należy ewentualnie z wymiana gumowych wieszaków
Przy załadowaniu stuka mi z tyłu.
Podejrzewałem, że to amor lub coś w kole ale dziwne żeby tylko z jednej strony skoro amory są dobre... Teraz już wiem, że muszę zająć się tłumikiem
Wielkie dzięki kolego
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najpierw obejrzyj - jeśli stuka tłumik to są ślady obijania na nim i na belce, tam gdzie przechodzi ponad nią. Tuleje belki też mogą metalicznie stłukać jak są dokończone na amen.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ale to dziwne, że stuka tylko, z jednej strony (od kierowcy z tyłu) na "wysokości" koła, amortyzatora więc pewnie stuka tłumik, tak jak napisał kolega wcześniej.
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2009 11:25 przez Freeq, łącznie zmieniany 1 raz.