1,8 ABS numer pinu w zlaczu ecu masy sondy lambda

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

RGawinski
Nowicjusz
Nowicjusz

1,8 ABS numer pinu w zlaczu ecu masy sondy lambda

Post autor: RGawinski » śr lip 22, 2009 01:36

Witam! chcialbym sie dowiedziec do jakiego nr pinu we wtyczce ECU idzie kabel masowy ktory znajduje sie przy kolektorze wydechowym potem wchodzi do kostki od sondy lambda (sonda jednoprzewodowa) a nastepnie do sterownika? Pytam dlatego bo ja ten kabel przy samej wtyczce ECU mam uciety i nie widac gdzie on byl. Bardzo prosze o pomoc. zaznaczam ze w ksiazce od golfa nie ma pokazane do ktorego nr powinien wejsc. jest tylko do momentu kiedy kabel sygnalowy wchodzi w jeden oplot wlasnie z ta masa i jest tylko nr pinu sygnalu a numeru masy nie ma:(

gumck
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: gumck » śr lip 22, 2009 07:38

tu masz schemat mono-motronika dla silnika 1.8 ABS (1991-1994) z jednoprzewodową sondą

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lip 22, 2009 08:04

jeśli to sonda jednoprzewodowa to o ile wiem to jest ekran i nie jest podpięty do sterownika tylko do masy nadwozia, ale w którym miejscu nie wiem, zresztą tak jak schemaciku, - kabel z kółeczkiem otaczającym kabel sygnałowy
Ostatnio zmieniony śr lip 22, 2009 08:05 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

RGawinski
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: RGawinski » śr lip 22, 2009 17:10

Dziekuje bardzo za pomoc:) to mi juz wszystko rozjasnilo:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”