Zmiana rozrządu..Pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
piterelyseo
- Nowicjusz

- Kontakt:
Zmiana rozrządu..Pomocy
witam.. otóż po wymianie przeze mnie paska i napinacza i ustawieniu rozrządu silnik nie chce nawet odpalić.. 1.6 8v 1991r automat ..
podczas wymiany wszystko ustawiłem na oryginalne znaki ustawcze wg książki
przy próbie odpalenia słychać tylko dudnienia jakby wybuchy w kolektorze ssącym..
proszę o pomoc..pzdr
podczas wymiany wszystko ustawiłem na oryginalne znaki ustawcze wg książki
przy próbie odpalenia słychać tylko dudnienia jakby wybuchy w kolektorze ssącym..
proszę o pomoc..pzdr
<<<<<Golf ll Forever>>>>>
-
piterelyseo
- Nowicjusz

- Kontakt:
-
piterelyseo
- Nowicjusz

- Kontakt:
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
wałek na znaki, wał na znaki, zdjac kopułke i ustawic palec ( jak jeszcze paska nie ma zalozonego kolo ) na pierwszy cylinder, jak zdejmiesz palec, osłonke pod nim, to masz takie naciecie na obudowie aparatu zapłonowego, tam zazwyczaj jest pirwszy cylinder, jak masz aparat poprawnie załozony
zby miec troszke ruchu do rgulacji, pozniej jak to wszsytko poskladasz, bierzsz w łape lampe, zdejmujesz zaslepke w skrzyni i szukasz znaku do zapłonu, jak masz gaz to przesuwasz 2 stopnie wiecej i powinno smigac 
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
piterelyseo
- Nowicjusz

- Kontakt:
dzięki za odpowiedzi..dzisiaj to sprobuje zrobić
działa okazało się że rozdzielacz już był ruszany i gdy ustawiłem na fabr. znaki zamiast 1 cylka pierwszy był 4.. dzięki wszystkim

Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 21:28 przez piterelyseo, łącznie zmieniany 1 raz.
<<<<<Golf ll Forever>>>>>