Wymiana palca i kopułki MKIII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Wymiana palca i kopułki MKIII

Post autor: Atomic10 » sob sty 28, 2006 12:21

Nosze sie z zamiarem wymiany palca i kopułki w moim MKIII silnik AAM. Mam pytanko czy moge to zrobic samemu czy potrzebny jest mechanik. Chodzi mi o to czy po wymianie wszczególności palca trzeba robić jakieś regulacje zapłonu itp. ????

jusci
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: jusci » sob sty 28, 2006 12:37

Jak byś użył opcji "szukaj" to byś znalazł.
Ale zrobisz to bez najmniejszego problemu. Jak wiesz gdzie jest kopułka to już dobrze. Żeby zdjąć kopułkę trzeba zdjąć sprężynki czyli dwie blaszki przytrzymujące kopułkę. Potem przełóż przewody ze starej na nową. tak żeby nie pomylić kolejności. Kopułak ma od spodu taki wypust i jest tylko jedna możliwość założenia jej na rozdzielaczu. Palec ściągasz nolmalnie do góry. W palcu też jest wypust który wchodzi w wcięcie.
Prostsze niż ci się wydaje :bigok:

[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 11:38 am ]
No i nic nie trzeba regulować po tym zabiegu

pozdro!

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » sob sty 28, 2006 12:48

Spoko dzięki funkcja szukaj u mnie kuleje nie wiem co jest grane moze przez neta ??
Na blacie 180 tys przydało by sie tam zajrzeć i zobaczyć co i jak. Dzięki za rade :-)

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » sob sty 28, 2006 12:53

smialo sam wymienisz inaczej tego nie zlozysz sa tam wpusty ustalajace wiec smialo 15min pracy i banalnie latwo inaczej nie nie ma mozliwosci tego zlozyc

pozdrawiam

pieko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Wymiana palca i kopułki MKIII

Post autor: pieko » sob sty 28, 2006 13:24

Atomic10 pisze:Nosze sie z zamiarem wymiany palca i kopułki w moim MKIII silnik AAM. Mam pytanko czy moge to zrobic samemu czy potrzebny jest mechanik. Chodzi mi o to czy po wymianie wszczególności palca trzeba robić jakieś regulacje zapłonu itp. ????
Pewnie ze sam wymienisz.Musisz tylko uwazac zeby nie pomylic przewodów .To jest najwazniejsze,po wymianie nie musisz nic regulowac.Radziłbym ci jeszcze wymienic swieczki jak nie wymieniałes wczesniej :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”