Wymiana palca i kopułki MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana palca i kopułki MKIII
Nosze sie z zamiarem wymiany palca i kopułki w moim MKIII silnik AAM. Mam pytanko czy moge to zrobic samemu czy potrzebny jest mechanik. Chodzi mi o to czy po wymianie wszczególności palca trzeba robić jakieś regulacje zapłonu itp. ????
Jak byś użył opcji "szukaj" to byś znalazł.
Ale zrobisz to bez najmniejszego problemu. Jak wiesz gdzie jest kopułka to już dobrze. Żeby zdjąć kopułkę trzeba zdjąć sprężynki czyli dwie blaszki przytrzymujące kopułkę. Potem przełóż przewody ze starej na nową. tak żeby nie pomylić kolejności. Kopułak ma od spodu taki wypust i jest tylko jedna możliwość założenia jej na rozdzielaczu. Palec ściągasz nolmalnie do góry. W palcu też jest wypust który wchodzi w wcięcie.
Prostsze niż ci się wydaje
[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 11:38 am ]
No i nic nie trzeba regulować po tym zabiegu
Ale zrobisz to bez najmniejszego problemu. Jak wiesz gdzie jest kopułka to już dobrze. Żeby zdjąć kopułkę trzeba zdjąć sprężynki czyli dwie blaszki przytrzymujące kopułkę. Potem przełóż przewody ze starej na nową. tak żeby nie pomylić kolejności. Kopułak ma od spodu taki wypust i jest tylko jedna możliwość założenia jej na rozdzielaczu. Palec ściągasz nolmalnie do góry. W palcu też jest wypust który wchodzi w wcięcie.
Prostsze niż ci się wydaje

[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 11:38 am ]
No i nic nie trzeba regulować po tym zabiegu
pozdro!
Re: Wymiana palca i kopułki MKIII
Pewnie ze sam wymienisz.Musisz tylko uwazac zeby nie pomylic przewodów .To jest najwazniejsze,po wymianie nie musisz nic regulowac.Radziłbym ci jeszcze wymienic swieczki jak nie wymieniałes wczesniejAtomic10 pisze:Nosze sie z zamiarem wymiany palca i kopułki w moim MKIII silnik AAM. Mam pytanko czy moge to zrobic samemu czy potrzebny jest mechanik. Chodzi mi o to czy po wymianie wszczególności palca trzeba robić jakieś regulacje zapłonu itp. ????