Jak odpalaja wasze diesle na mrozie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
w zeszłym tygodniu mój zliczył zgon - ponieważ na dniach wypadała mi wymiana oleju, filtrów nie chciało mi sie tego robić przed zimą - do tej pory jeździłem na BP Ultimate i nie było większych problemów, ale że stacje BP mam 30km poza miastem po trasie do Wa-wy to staram sie tak wycyrklowac żeby zawsze tam tankowac. Tym razem sie nie udało i zalałem 5 litrów na orlenie - rano było -27 i po ptokach . Po wymianie oleju, filtrów paliwa oleju i powietrza jest cacy - dziś -20 i zagdakał od razu.
I tu pewna rada - grzejemy swiece aż do zgaszenia kontrolki i odczekujemy 3-4 sekundy dopiero przekrecamy kluczyk.
I tu pewna rada - grzejemy swiece aż do zgaszenia kontrolki i odczekujemy 3-4 sekundy dopiero przekrecamy kluczyk.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
jesli chodzi o wyniki testu to ON z orlenu dawal rade na balkonie wsloiku przy -24,Opałowka zamarzła,ON z wojska tez dawał rade,a ON od ruskich tez zamarzł zrobił sie jak miód co mnie bardzo zdziwiło,gdubym wiedział ze takie mrozy bedą w moim regionie to lepiej bym sie zaopatrzyl i wzioł probki z roznych znanych stacji , wtedy bysmy wiedzieli co i jak,no bo z tych paliw co ja sprawdzalem to wiekszioscz was moze miec dostep tylko do ON z orlenu albo opału,wiec to niewiele,ja chetnie zamroził bym BP,shell,STATOIL itd :D:D,znaczy usiłował bym nie wiem czy by mi sie udało...pozdrawiam...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
- Kapibara
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
marcinvw pisze:jesli chodzi o wyniki testu to ON z orlenu dawal rade na balkonie wsloiku przy -24,Opałowka zamarzła,ON z wojska tez dawał rade,a ON od ruskich tez zamarzł zrobił sie jak miód co mnie bardzo zdziwiło,gdubym wiedział ze takie mrozy bedą w moim regionie to lepiej bym sie zaopatrzyl i wzioł probki z roznych znanych stacji , wtedy bysmy wiedzieli co i jak,no bo z tych paliw co ja sprawdzalem to wiekszioscz was moze miec dostep tylko do ON z orlenu albo opału,wiec to niewiele,ja chetnie zamroził bym BP,shell,STATOIL itd ,znaczy usiłował bym nie wiem czy by mi sie udało...pozdrawiam...
w sumei zadowalaja mnei wyn8iki bo wlasnei zatankowalem orlenu, al;e trzeba przetestowac oleje z roznych stacji i do tego jeszcze biopaliwo. mozna sprobowac w zamrazalce hehe ale m0ze walic troche
Mój Golf IV nie pali w ogóle, codziennie mam problem nawet przy -12st. Żona już mnie przeklina za ten fantastyczny, niezawodny samochód. A moja służbowa ruina Focus 200.000 przebiegu i odpala nawet przy -25st.
Rozrusznik martwy jakby prąd do niego w ogóle nie dochodził. Koło południa jak mróz odpuści to odpala.
Rozrusznik martwy jakby prąd do niego w ogóle nie dochodził. Koło południa jak mróz odpuści to odpala.
Ostatnio zmieniony sob sty 28, 2006 10:45 przez awl, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Adam
Adam
- sebmadyn76
- Nowicjusz
- Kontakt:
Z odpalaniem miałem raz problem po zatankowaniu Verwy na Orlenie, przyłapało mi paliwo ale było około -28*C. Dzień wcześniej (przed tankowaniem) na paliwie ze Statoil przy podobnej temperaturze odpalił bez problemów. Odnoście średniego spalania - to wychodzi zimą średnio 6.7 l/100km. 225tys km przebiegu.
1,9 TD AAZ 95r
1,9 TD AAZ 95r
panowie - coś na temat paliwa z tesko : http://moto.allegro.pl/phorum/read.php? ... 8&t=186388
dla leniwych od razu zdjęcie : http://voila.pl/0r9ap/index.php?mid=1&f=1
ciekawe przy ilu zamarza ?
jednak więcej tam nie zatankuję...
dla leniwych od razu zdjęcie : http://voila.pl/0r9ap/index.php?mid=1&f=1
ciekawe przy ilu zamarza ?
jednak więcej tam nie zatankuję...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.Bardzo interesujący temat.Ja tankuje na stacji JET(najtańsza stacia ON .3.55) + 10% E 95 w mrozy.W nocy samochód w garażu,lecz w dzień stoi ok 15 godz.pod chmurką w mrozy ok.-20.Jedno grzanie świec -pyk i chodzi(zimny pali lepiej niż gorący).Akumulator nowy VARTA 71Ah,680A. :smoke:Moim zdaniem to nowy aku + dobre świece żarowe = jazda autkiem.Podobnie miałem w moim poprzednim aucie Astra 1.7 tdi Isuzu. Sprawdzony patent.POZDRAWIAM.