Wysoka temperatura golf mk III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysoka temperatura golf mk III
Wskaznik temp pokazywal mi 70 st.C. Wymienilem termostat to zaczal wskazywac 100 st. Wrocilem do starego termostatu (przepuszcza ciagle wode) i wrocila temp. 70 st. Pojechalem do innego mechanika, zalozyl mi nowy termostat i temp znowu wskoczyla na 100 st. Wymienilem czujnik temp, ale dalej pokazuje 100 st, czyli ten stary byl dobry. Co wiecej, wąż przy termostacie jest zimny, a przy starym byl cieply. Czy jest mozliwe, ze wskaznik na desce jest popsuty? A nowy termostat nie otwiera, bo temp. jest nizsza niz wymagana? Bo wiatrak sie nie wlacza. Pozdrawiam
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
To nie termostat
Ten termostat, ktory obecnie jest w aucie to juz jest drugi nowy. Kupilem go z innej firmy, ale tez cos trzyma wysoka temp. Dzieki za pomysl, zeby sprawdzic temp w zbiorniczku, jutro to zrobie. Dzieki za zainteresowanie i wszystkie odpowiedzi. Jak juz bede znal odpowiedz to napisze. Pozdrawiam
Może byc wina TYRYSTORA w tablicy wskażników wysterowuje on wskażnik temperatury. Mnie ta nauka kosztowała 3 niepotrzebnie kupione termostaty. Nagrzej go na postoju do momentu otwarcia pełnego obiegu (chyba że wcześniej zacznie gotować wodę) jeśli wentylator jest w stanie schładzać i nie załącza się w trakcie jazdy to jest ok.