Wiatam! Od kilku miesiecy w moim mk2 istnieje pewien problem. Raz biegi wrzuca sie idealnie tzn bez oporów a raz ciezko wrzucić i wybić bieg nieważne jaki, dzieje sie tak samo na każdym biegu. Zauważyłem także luz na łączniku przy wybieraku. Można to jakoś wyregulować, a moze to już zużyta skrzynia lub sprzęgło?
Zależy mi na waszej opinii bo byłem u mechanika i chce wymieniać sprzęgło a jak wiadomo jest to nietani koszt. Skrzynia jest 4biegowa.
Skrzynia biegów-problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dodam że pedał sprzęgła bardzo ciężko się wciska i podczas ruszania nie rusza tak płynnie tylko jest takie"szarpnięcie"
ile kosztuje taki zestaw ale jakiejś dobrej firmy
ile kosztuje taki zestaw ale jakiejś dobrej firmy
Ostatnio zmieniony śr lip 15, 2009 09:38 przez artur1902, łącznie zmieniany 1 raz.
do wyboru jest dużo firm , Sahs , Lukas , Valleo , nie wiem czy poprawnie napisałem , zestaw kosztuje około 300 zł czyli tarcza sprzęgłowa i docisk , oraz nowy zestaw śrub i łożysko wyciskowe, trzeba to zrobić za jednym zamachem , potem masz spokój
[ Dodano: 15 Lip 2009 10:13 ]
jeszcze możesz sobie sprawdzić czy przypadkiem linka sprzęgła Ci gdzieś nie blokuje , bo czasem tak bywa i objawy są bardzo podobne
[ Dodano: 15 Lip 2009 10:13 ]
jeszcze możesz sobie sprawdzić czy przypadkiem linka sprzęgła Ci gdzieś nie blokuje , bo czasem tak bywa i objawy są bardzo podobne