nie wiecie moze czy klimatyzacja z mk2 diesel pasuje do silnika benzynowego 1.6 eza?
duzo jest z tym zabawy?
pzdr
klima w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysztofpuzia
- _
- Auto: vw golf mk4 kombi
- Silnik: axr
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Podobnie jak pisze kolega Rytlo, prawdopodobnie będzie problem z mocowaniem kompresora do silnika. Chyba, ze zamontujesz wszystko jak w diesku, łącznie z alkiem - ale nie wiem, czy tak sie da.
[ Dodano: Sro Lip 15, 2009 21:16 ]
I jeszcze druga rzecz - w diesku masz większą chlodnicę, i teraz nie wiem, czy skraplacz nie jest też przypadkiem większy niż w benzynie - może ma jakieś inne mocowania itp - tutaj trzeba by popatrzec. Instalacja elektryczna w dieslu miała wylącznik klimy pod pedałem gazu (nie wszystkie modele), w benzynie tego nie było - to chyba wszystkie różnice. Troche porzeźbić i powinno dać radę.
[ Dodano: Sro Lip 15, 2009 21:16 ]
I jeszcze druga rzecz - w diesku masz większą chlodnicę, i teraz nie wiem, czy skraplacz nie jest też przypadkiem większy niż w benzynie - może ma jakieś inne mocowania itp - tutaj trzeba by popatrzec. Instalacja elektryczna w dieslu miała wylącznik klimy pod pedałem gazu (nie wszystkie modele), w benzynie tego nie było - to chyba wszystkie różnice. Troche porzeźbić i powinno dać radę.