Prad do kompresora Climatronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- pucek007
- Użytkownik
- Auto: Audi a6 c7
Prad do kompresora Climatronic
Witam mam taki problem ze w mojej 4 nie dziala klima nabilem ja okazalo sie ze jest jeszcze ponad polowe zbiornika sprawdzilismy z mechanikiem i nie dochodzi prad do kompresora bezpieczniki wszystkie sprawdzilismy i byly ok. ma ktos moze jakis pomysl gdzie takiego czegos szukac?? oczywiscie sprawidzilem bledy 444 00 i na vag tez nie ma bledow.
Ostatnio zmieniony wt lip 14, 2009 13:44 przez pucek007, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Sterownik jest do wentylatorów i spreżarki pod akumulatorem chyba w MK4. Trzeba by go sprawdzić, nasjprościej poprzez podmianę na sprawny. Bo jeśli padł mu przekaźnik załączający sprężarkę to VAG tego nie znajdzie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Możesz spokojnie odłączyć akumulator. Ja też tak miałem że mi prąd nie dochodził.
W module pod akumulatorem madz moduł z dwoma przekaźnikami. Jeden jest od załączania sprężarki a drugi od załączania wętylatora chłodnicy klimy. Możesz też jak chcesz sprawdzić sprężarkę podpiąć do niej bezpośrednio napięcie i zobaczyć czy chłodzi.
Bardzo często dostaje się woda do tych modułów i przekażniki siadają. Cena całego modułu to koszt ok 200 zł
Pozdrawiam
W module pod akumulatorem madz moduł z dwoma przekaźnikami. Jeden jest od załączania sprężarki a drugi od załączania wętylatora chłodnicy klimy. Możesz też jak chcesz sprawdzić sprężarkę podpiąć do niej bezpośrednio napięcie i zobaczyć czy chłodzi.
Bardzo często dostaje się woda do tych modułów i przekażniki siadają. Cena całego modułu to koszt ok 200 zł
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
To niewiele wyjaśnia, bo od wysokiej temperatury przekaźniki w sterowniku też mogą przestać łączyć. Trzeba się tylko upewnić czy faktycznie prąd do sprężarki nie dochodzi wtedy kiedy przestaje działać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- pucek007
- Użytkownik
- Auto: Audi a6 c7
tak jak jest zimny to wlacza sie sprezarka i wlacza sie wentylator ale jak sie zagrzeje to jest lipa wlasnie zostawilem auto u elektronika ktory twierdzi ze zaraz za panelem jest cos co powoduje wlasnie takie problemy ze to juz 4 przypadek z ktorym sie spotkal mam odebrac auto wieczorem to sie okaze ale jak nie to co on mowi bede musial wywalic ten aku i sprawdzic te przekazniki chyba ze on to zrobi.
Problem rozwiazany tzn. jakis tylni czujnik zle sterowal klima jak sie silnik zagrzal to wylaczal klime ale po podpieciu do komputeraz jakiegos tam specjalistycznego wyszlo ze wlasnie ten czujnik nie wiem jak go naprawili bo nie wymieniali mi na nowy.. i koszt takiej naprawy to 50 zl komputer a 30 tuning czujnika:D temat do zamkniecia mysle ze komus kiedys to pomoze bo do tematu niedzialajacej klimy jest mase powodow dlaczego ona nie dziala pozdrawiam
Problem rozwiazany tzn. jakis tylni czujnik zle sterowal klima jak sie silnik zagrzal to wylaczal klime ale po podpieciu do komputeraz jakiegos tam specjalistycznego wyszlo ze wlasnie ten czujnik nie wiem jak go naprawili bo nie wymieniali mi na nowy.. i koszt takiej naprawy to 50 zl komputer a 30 tuning czujnika:D temat do zamkniecia mysle ze komus kiedys to pomoze bo do tematu niedzialajacej klimy jest mase powodow dlaczego ona nie dziala pozdrawiam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt: