Instalacja z AGG
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Instalacja z AGG
Witam próbuje już dłuższy czas coś wymysleć i zrozumieć jednak nic z tego:( Przeczytałem trochę tematów związanych z tą tematyką jednak moja wiedza teraz jest strasznie chaotyczna i nie wiem sam już co robić, czy mógłby ktoś mnie trochę naprowadzić na właściwą drogę??
Sprawa wygląda tak miałem silniczek 2E na digifancie, teraz kupiłem AGG na simosie i tu zaczynają się schody z dopasowaniem tej instalacji z AGG. Narazie wyjąłem instalacje z 2E i nie wiem co teraz począć. Bo raczej nie możliwe jest żeby wszystko działało gdybym poprostu w miejsce instalacji tej z 2E wpiął tą z AGG?? Myślałem nad tym aby z dwuch instalacji zrobić jedną jednak z tego co wyczytałem to w simosie nawet piny na które podpina się przekaźniki np pompy paliwa są inne. Bardzo proszę o pomoc sam sobie chyba z tym nie poradzę.
Sprawa wygląda tak miałem silniczek 2E na digifancie, teraz kupiłem AGG na simosie i tu zaczynają się schody z dopasowaniem tej instalacji z AGG. Narazie wyjąłem instalacje z 2E i nie wiem co teraz począć. Bo raczej nie możliwe jest żeby wszystko działało gdybym poprostu w miejsce instalacji tej z 2E wpiął tą z AGG?? Myślałem nad tym aby z dwuch instalacji zrobić jedną jednak z tego co wyczytałem to w simosie nawet piny na które podpina się przekaźniki np pompy paliwa są inne. Bardzo proszę o pomoc sam sobie chyba z tym nie poradzę.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Mam kompletną więzke z AGG więc co wystarczy ją wpiąć w miejsce z którego wypiąłem tamtą instalacje?? Bo tak chciałem zrobić na początku jednak po przewertowaniu troche forum w głowie mam lekki nieład i nie wiem już sam co myśleć
Ostatnio zmieniony ndz lip 12, 2009 21:59 przez omlet161, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

na 100 procent nie napiszę bo takiej przekładki nie robiłem ale powinno wszystko pasować, czyli wtyczki od komory silnikowej do skrzynki bezpieczników od tyłu powinnby pasować tylko w jedno miejsce każda. Zobacz czy przekaźnik zasilający wtrysk - pozycja 3 - jest taki sam w 2E i AGG, ewentualnie zamień. Od pompy jest taki sam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Hmmmm myślałem, że za pompe i wtryski odpowiada jeden przekaźnik i co znaczy "pozycja 3"
A nie spoko już mam chodzi o przekaźnik sterowania silnika tak?? Umieszczony na 3 pozycji w skrzynce??
A nie spoko już mam chodzi o przekaźnik sterowania silnika tak?? Umieszczony na 3 pozycji w skrzynce??
Ostatnio zmieniony ndz lip 12, 2009 22:17 przez omlet161, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

za same wtryskiwacze tak , ale do zasilania ECU jest ten dodatkowy przekaźnik w pozycji 3omlet161 pisze:Hmmmm myślałem, że za pompe i wtryski odpowiada jeden przekaźnik i co znaczy "pozycja 3"
[ Dodano: Nie Lip 12, 2009 10:17 pm ]
użyłem terminu wtrysk trochę błędnie masz rację bo chodzi o zasilanie ECU
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Przekaźniki wyglądają na takie same, znalazłem też jakiś schemat pinoutów na forum ale bez opisu co czym jest może ktoś posada coś takiego??Pisałem już do paru gości na pw które także interesowały się tym tematem w przeszłości jednak żaden z nich nie posada juz tych opisów.
Właśnie znalazłem na tej rosyjskiej stronie opis pinoutów dla sharana z silnikiem ADY, orientuję się ktoś czy to sam bedzie w tym moim AGG??
Właśnie znalazłem na tej rosyjskiej stronie opis pinoutów dla sharana z silnikiem ADY, orientuję się ktoś czy to sam bedzie w tym moim AGG??
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 17:44 przez omlet161, łącznie zmieniany 1 raz.