WENTYLATOR CHŁODNICY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
WENTYLATOR CHŁODNICY
Witam,rusza mi się na boki wiatrak wentylatora,czy jest możliwość go dokręcić bez rozbierania?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Rusza Ci się plastikowe śmigło wentylarora czy metalowy silnik? Jesli silnik to możesz go dokrecić trzyma sie na 3 śrubach. Jesli śmigło lata na ośce silnika to wyrobiły sie metalowe tuleje ślizgowe. Niestety wentylator jest łozyskowany na tulejach a nie na łozyskach. Można wymienić te tuleje ale trzeba je samemu dotoczyc i rozebrać silnik który w założeniu VW jest nierozbieralny:) Trezba to zrobic delikatnie i umiejetnie aby była mozliwośc ponownego montarzu dekielków. Myślę że naprawa tylko dla pasjonata majsterkowania:) Nowy kosztuje 120 pln z gwarancja na 2 lata ale jak ktoś lubi mozna starego wskrzesić po całym dniu zabawy Pytanie tylko jak długo wytrzyma Ile zostało mu szczotek czy jak zjechany jest komutator po którym poruszają się szczotki
Tomek Dx
- Paweł Marek
- V.I.P.
doskonale pasują tam łożyska kulkowe od odkurzacza znamienitej marki Zelmer. ALe kto by się w to bawił? No ja owszem, zrobiłem to. Ale bez sensu, mam po prostu w zapasie silnik terazTomek_Dx pisze:Można wymienić te tuleje ale trzeba je samemu dotoczyc i rozebrać silnik który w założeniu VW jest nierozbieralny:) Trezba to zrobic delikatnie i umiejetnie aby była mozliwośc ponownego montarzu dekielków.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Mavrick, ja do 1.8 kupiłem nowy firmy hans press - nie jest drogi więc ty może też kup do 1.8. Mówią że to jest słaba firma ale u mnie już chodzi ponad rok (mam klimę więc często się kręci - klima tylko na jeden wiatrak dwu biegowy). Aha jeżeli też masz klimę to do założenia wiatraka trzeba spuścić czynnik, by odkręcić chłodnice klimy bo inaczej go nie założysz przynajmniej mi to nie wyszło
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie mam klimy. Potrzebowalbym rowniez wtyczke co jest na kablu bo stara nadaje sie tylko do obciecia. Nie wiecie przypadkiem czy mozna takowa dostac osobno?. Znalazlem na allegro takie cos:
http://moto.allegro.pl/item668187717_we ... f_iii.html
http://moto.allegro.pl/item668187717_we ... f_iii.html
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 13:27 przez Mavrick, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
taką wtyczke to chyba tylko na szrocie kupisz, albo w ASO. Cena w ASO nie powinna być zaporowa, więc może spytaj - czasami lubią mile zaskoczyć
a co do linka to jabym raczej kupił nowy, można kupić też w podobnej cenie (ja dałem chyba 140zł) - przynajmniej masz pisemną gwarancję co najmniej na 1 rok
a co do linka to jabym raczej kupił nowy, można kupić też w podobnej cenie (ja dałem chyba 140zł) - przynajmniej masz pisemną gwarancję co najmniej na 1 rok
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 13:29 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.