Polo 1.6 AEE 95' czasem nie odpala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafalstasiak
Nowicjusz
Nowicjusz

Polo 1.6 AEE 95' czasem nie odpala

Post autor: rafalstasiak » śr sty 28, 2009 00:11

witam;
mam polo 1.6 z gazem założonym od 5 lat, nigdy wcześniej nie miałem z nim problemów ostatnio zdarza mu się nie odpalić, zimny czy ciepły nie ma różnicy, nie jestem w stanie określić co jest przyczyną. Potrafię kręcić rozrusznikiem czasami 20 razy i za 21 zapali, czasami 4 razy i za 5 zapali. ostatnio przejeździłem nim tydzień i nic a w niedzielę miałem 2 razy przygodę, że nie chciał zapalić. Jest na to tylko jeden "myk", jak już nie chce odpalić wystarczy że odłączę klemę od akumulatora na chwilkę i założę, przekręcam kluczyk i pali.
Może ktoś miał kiedyś podobne objawy . Proszę o pomoc. Pozdrawiam szczęśliwy posiadacz VW Polo 1.6 AEE

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » śr sty 28, 2009 08:25

nie odpala tylko z benzyny czy tez z gazu
jezeli tylko z benzyny to obstawialbym przekaznik od pompy paliwa tyle ze nie pasuje mi ten myk z klema
wyglada na to ze lapie jakies bledy i go zalewa, odpinasz kleme-reset ECU i odpala
proponuje podpiac pod VAGa i zobaczyc co go boli

rafalstasiak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rafalstasiak » pn lut 02, 2009 17:27

myk z klemą już przestał działać od zeszłej środy, wiec szukam dalej, ktoś mi powiedział że to może być wina alarmu, jadę dziś do elektryka...zobaczymy

[ Dodano: 02 Lut 2009 16:29 ]
a właśnie.....nie ma znaczenia czy odpalam z gazu czy z benzyny(zresztą zawsze odpala z benzyny ponieważ jest tak zaprgramowany). Pozdrawiam

artas277
Nowicjusz
Nowicjusz

Pomógł Twojej Polówce elektryk??

Post autor: artas277 » wt mar 10, 2009 22:59

Witaj Kolego!!!

[ Dodano: 10 Mar 2009 22:06 ]
Słuchaj jestem w bardzo jeśli nie tej samej sytuacji co TY;))) i Powiem Ci że już mnie szlak trafia..Mam vw polo z 95r. poj,1.0(6N) i co mi się dzieje z nim: otóż..jak jest zimny to pali z dotyku...przejade powiedzmy ileś tam kilometrów zagrzeje się do normalnej temperatury i nagle podczas jazdy jak by odcina mi prąd...obrotomierz do zera spada i koniec jazdy -gaśnie...w tamtym roku był podpinany do komputera w serwisie i nic nie wykryli. Robie to samo co Ty..odpinam kleme reseta mu i wtedy zaczyna palić ale i to nie zawsze pomaga., zmieniłem moduł z cewką bo myślałem że to może jest ta przyczyna ale jednak znowu problem sie pojawia..;((gdzieś wyczytałem na innym forum że to coś może z przekażnikiem ECU( gdzie taki może sie znajdować i jaki nr)może wiesz? bo u mnie wszystko chodzi...pompe słychać itp.. Ja podejrzewam jeszcze tego Halla...;))Jeśli byś może mógł mi coś doradzić albo u siebie juz z tym sobie poradziłeś to byłbym wdzieczny za jakieś cenne wskazówki...;))Pozdrawiam Artur

artas277

bizdzioch
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bizdzioch » sob lip 11, 2009 11:35

Nie będę zakładał nowego tematu gdyż mam podobny przypadek !! Też czasami nie chce mi zapalać !! Na zimnym pali zawsze dopiero jak sie zagrzeje to cisza brak iskry KONTROLKI W LICZNIKU SIĘ NIE PALA a rozrusznik kręci normalnie !! Jak jadę to auto nie zgaśnie nigdy, ale jak w czasie jazdy stanę i zgaszę to już nie zapale !! Odłączę akumulator i poczekam chwile i zapali !! Kostka stacyjki odpada gdyż jak przekręcę stacyjkę gdy nie chce zapalić i włączę np. dmuchawę to po przekręceniu kluczyka sie włącza tylko kontrolki milczą rozrusznik kreci i nie pali !!

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images42.fotosik.pl/95/2e33260ea927a968.jpg[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”