jak wiadomo do samochodow montowane byly rozne kompy .. i to nie chodzi mi o rozne "moce" jako do innych silnikow ... tylko do tego samego silnika ... np. 1.8 ABS ... mial kilka kompow ... znalezlem opisy dat kiedy byly wkladane ... nie rozumiem tylko o co chodzi z tym on .. wyglada to tak ...
1.
Golf GL 1.8 litre 66kW (ABS)
92
Bosch Mono-Motronic
0 261 200 714
1H0 907 311 C
XEBS0714
2.
92-93
Bosch Mono-Motronic
0 261 200 784
1H0 907 311 H
XEBS0784
3.
93 on
Bosch Mono-Motronic
0 261 203 184
8A0 907 311 B
XEBS3184
i co to jest to on po 93 ?? moze ktos wie ??
czy te kompy sie jeszcze czyms roznily jezeli chodzi o prace czy tylko tym ze inne wykonanie .. tzn inne bebechy itp..... tzn czy wystepowaly jakies roznice w pracy silnika ...
zrodło: http://www.atpelectronics.co.uk/Catalogue/vw.htm
Co oznacza to "on" przy roczniku kompa ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
to mi bardziej wygląda jak oznaczenie samej daty produkcji, moze w danym roczniku była jakaś seria innych podzespołów elektronicznych albo jakaś mała zmiana i tak oznaczali, pewnie były co nowsze kompy ale z jednym silnikiem powinny bez problemu współgrać, tak jak w komórce, co jakis czas jest jakaś poprawka softu, czyli wznowienie, działa z każdym z tych telefonów, mowa o jednym modelu, a rużni sie szybkoscią itp.
tak ja uważam. Niech ktoś jeszcze sie wypowie bo sam jestem ciekaw
tak ja uważam. Niech ktoś jeszcze sie wypowie bo sam jestem ciekaw
Mk3 GTI 16V ABF
Mnie to wyglada też na oznaczenie daty. Przy innych jest napisane od- do. Natomiast to "ON" wygląda jakby ten typ kompa montowany był od 93 do końca. W innych od np. 92-93. Czyli to "ON" oznacza, że był montowany aż do zmiany tpu.Dziwne to tłumaczenie trochę, ale nie bardzo widzę inne
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 04:27 ]
[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 04:27 ]
Kompy mogą się róznić między sobą i nie koniecznie muszą być zamienne. Miałem taki przypadek u siebie. Kłopot ze zdobyciem właściwego spowodowany był automatyczną skrzynią. Wane jest też czy auto ma np. klimę.Artur79 pisze:czy te kompy sie jeszcze czyms roznily jezeli chodzi o prace czy tylko tym ze inne wykonanie .. tzn inne bebechy itp..... tzn czy wystepowaly jakies roznice w pracy silnika ...