odplyw z podszybia...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dani3lo
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
odplyw z podszybia...
Siemka. Dzisiaj rano wchodze do auta a tam basen od strony kierowcy... co sie okazało zapchał sie ten odlyw z podszybia. I mam do was pytanie jak sie do niego dostac??? chodzi mi o to co jest zaznaczone granatowym kolkiem. odplyw
Ostatnio zmieniony śr lip 08, 2009 09:02 przez dani3lo, łącznie zmieniany 1 raz.
- dani3lo
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
tak kiedys był puszczony kabel od tuby, jak kupilem auto juz tak bylo i przez ten kabel mi sie do srodka woda lała, kabel pusciłem innym miejscem, dziure zakleiłem silikonem. Ale w nocy jak przylało to własine ten szlalfik co jest zaznaczony na niebiesko sie zapchał i jakos sie woda do srodka dostała. Jak go nacisłem to wyleciała woda z jakimis syfami. Dlatgo chce sie do niego dostac i ocenic jak wyglada po całosci...
[ Dodano: 08 Lip 2009 09:15 ]
mam szyber
[ Dodano: 08 Lip 2009 09:15 ]
mam szyber
otwórz szyber i masz po rogach z przodu otworu szyberdachu dwa lejkowate zagłębienia , teraz tylko musisz sobie wykombinować linkę rowerową lub przewód dosyć elastyczny i wpychać do tych zagłębień , aż wylezie tymi gumowymi odpływami , na początku idzie dobrze , ale na końcu są kolanka , i tam przepchać najgorzej , ale wierć tym przewodem a wyjdzie
- dani3lo
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
teraz akurat nie mam auta bo zaprowadziłem do gazownikow, jak odbiore to sprawdze. Ale dodam ze to podszybie ma taka jakby uszczelke ktora przylega do szyby(nie wiem czy wiesz o co chodzi bo moge zle tlumaczyc) u mnie nie przylega jest powygryzana... a z podszybia ktoredy woda powinna byc odprowadzana?
- Paweł Marek
- V.I.P.

dani3lo, zdejmij osłonę słupka drzwi od wewnątrz. Palcem dostaniesz od wewnątrz auta do tej gumy która oznaczyłeś na niebiesko. Guma ta od góry ma kształt lejka i w ten lejek jest wsadzony odpływ szybra. Sprawdź te połączenia, oraz u gory nasadzenie tego węża na odpływ szybra (trzeba trochę odchyliż podsufitkę po wymotnowaniu osłony p-słonecznej i rączki nad drzwiami oraz listwy przy pdufitce nad drzwiami kierowcy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.