silnik 1.8 90KM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
u mnie auto ma nakulane 260tys km , jest zagazowane i jak do tej pory od wymiany do wymiany nie bierze ani grama oleju, ogólnie sam silnik jest bez zarzutu , małe problemy miałem tylko z osprzetem silnika ( sonda lambda , silnik krokowy i inne duperele)Dreak'e pisze:wlasnie korzystajac z okazji moze podzielilibyscie sie jakimis uwagami na temat tego silnika. ja po roku uzytkowania zauwazylem ze ma apetyt na olej niestety jak to u was jest??
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 22:40 ]
Sorry że w innym temacie, ale mam pytanko do kolegi:
HEJ JUSCI, zrobiłes juz reset komputera benzynowego w swoim autku??? Bo zmiana emulacji mówiłes że nic nie dała!
-
- Ma gadane
Moj tez troszke łyka oleum ale od wymiany do wymiany nie dolewam. Ps. Przez dwa lata tylko zmieniłem czujnik temperatury i silnik krokowy z osprzętu silnika skrzynie biegów tez zmieniałem bo nie wytrzymała po miesiacu jazdy a tak pozatym RP są the bestDreak'e pisze:wlasnie korzystajac z okazji moze podzielilibyscie sie jakimis uwagami na temat tego silnika. ja po roku uzytkowania zauwazylem ze ma apetyt na olej niestety jak to u was jest??
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
no to widze ze zostalem posiadaczem najlepszego silnika VW, nawet nie wiedzialem
A tak na marginesie to moj ma okolo 190tys cisnienie w cylindrach to prawie 12 (nie wiem tylko jednostkibo chyba nie chodzi MPa ) oleju doslownie nic nie bierze, skrzynie juz wykonczyl a silnik fruwa jak szalony,musze powiedziec ze pomimo tych 9l benzyny to jestem bardzo zadowolony
A tak na marginesie to moj ma okolo 190tys cisnienie w cylindrach to prawie 12 (nie wiem tylko jednostkibo chyba nie chodzi MPa ) oleju doslownie nic nie bierze, skrzynie juz wykonczyl a silnik fruwa jak szalony,musze powiedziec ze pomimo tych 9l benzyny to jestem bardzo zadowolony
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
po wymianie przejechalem 15 000 z hakiem km nie dolewajac ani grama oleju, zmienilem teraz na TEXACO zobaczymy czy po kolejnych 15 000 cos wezmie, jedyne co naprawialem to sonde lambde. Zamierzam pompe wodna jeszcze zmienic bo huczy troche.Dreak'e pisze:wlasnie korzystajac z okazji moze podzielilibyscie sie jakimis uwagami na temat tego silnika. ja po roku uzytkowania zauwazylem ze ma apetyt na olej niestety jak to u was jest??
ABS od RP rozni sie chyba walkiem rozrzadu.
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
ja mam swojego RP-ka od wrzesnia 2005 nastukalem 14 tys km i zadnych problemow poza peknieta uszczelka wtrysku (ale tylko w ASO maja i koszta koszta koszta) oleju troche łyka i (300 tys km z remontem)czasem trzeba dolac ale to ok 0,5 max 1l co 2 miesiace czyli co jakies 3tys km
nawet na servisie mowia ze jak vw to tylko z RP(z tych lat oczywscie)
nawet na servisie mowia ze jak vw to tylko z RP(z tych lat oczywscie)