na dolkach strasznie skrzypi przód
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
na dolkach strasznie skrzypi przód
Witam!
Czy ktoś z Was spotkał się z tym, że podczas jazdy po nierównościach raczej większych niż kocie łby po środku auta z przodu coś skrzypi (takie gumowe skrzypienie). grudniu zmieniałem gumki na stabilizatorach myślałem, że to amorki z przodu, ale jak otworze maske i zacznę bujać przodem auta to słuchać bardziej to z przodu auta za silnikiem .
ostatni też zmieniałem klocki i myślałem, że może coś się wyciągnęło jak chłopaki podnieśli auto na suwnicy ale niestety nie pamiętam czy przed zmianą też to było a póki co zaczyna mnie to cholernie denerwować
Czy takie samo skrzypienie może mieć dalsze skutki ?
Czy ktoś z Was spotkał się z tym, że podczas jazdy po nierównościach raczej większych niż kocie łby po środku auta z przodu coś skrzypi (takie gumowe skrzypienie). grudniu zmieniałem gumki na stabilizatorach myślałem, że to amorki z przodu, ale jak otworze maske i zacznę bujać przodem auta to słuchać bardziej to z przodu auta za silnikiem .
ostatni też zmieniałem klocki i myślałem, że może coś się wyciągnęło jak chłopaki podnieśli auto na suwnicy ale niestety nie pamiętam czy przed zmianą też to było a póki co zaczyna mnie to cholernie denerwować
Czy takie samo skrzypienie może mieć dalsze skutki ?
- emsikemsik
- Mały gagatek
Raczej nie zaszkodzi. Możliwe że to już ze starości jakaś guma skrzypi. Posmaruj pojedynczo w odstępie czasu po kolei każdą gumę oliwką czy to od zawieszenia silnika, czy zwieszenia przedniego. Na krótki czas pomoże jeśli dojdziesz do tej co skrzypi.
Pozdro
Pozdro
Czy to lato,
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
Czy to zima,
Ja bez bieżnika.
nie wiem niestety jakie gumki i czy były smarowane zmieniał to mechanik niestety nie było mnie przy tym, skrzypienie słyszalne jest jakby po środku za silnikiem nie wiem czy wtedy też coś tam było robione bicia metalicznego nie słychać więc jestem dobrej myśli jakoś w tym tygodniu muszę zachaczyć o jakiegoś magika i to zbadać
mam u siebie taki sam problem, bylo podejrzenie, ze skrzypia koncowki drazkow kier. Mechanior wzial strzykawke z iga i wpuscil oleju do koncowki. To nie pomoglo, zaczalem szukac innej przyczyny. Skrzypia gumki stabilizatora ( u mnie), sa do wymiany, wiec nie ma skrupulow traktowac je olejem-strzykawka i do roboty:) (przynajmniej nie wk..wia)
pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
podepnę się do tematu, bo mam ten sam problem...
gumy zmieniałem aż... 2 tygodnie temu 2 dni temu skrzypienie powróciło
włożyłem gumy FEBI z parcianym paskiem w środku... czy to możliwe, że wytrzymały tylko 2 tyg. ??? dodam iż przy montażu wyszyściłem drążek drobnym papierkiem, później przemyłem benzyną ekstrakcyjną i wysuszyłem.
co zrobić, żeby to chol... skrzypienie ustało, bo nie chce mi się co 2 tyg. tych gum wymieniać.
Pzdr.
gumy zmieniałem aż... 2 tygodnie temu 2 dni temu skrzypienie powróciło
włożyłem gumy FEBI z parcianym paskiem w środku... czy to możliwe, że wytrzymały tylko 2 tyg. ??? dodam iż przy montażu wyszyściłem drążek drobnym papierkiem, później przemyłem benzyną ekstrakcyjną i wysuszyłem.
co zrobić, żeby to chol... skrzypienie ustało, bo nie chce mi się co 2 tyg. tych gum wymieniać.
Pzdr.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pisałem o gumach wachacza nie stabilizatora.Jeżeli idzie już o stabilizator to łącznie z gumami wymienia się też łączniki stabilizatora, bo też potrafią umilić zyciew czasie jazdy po nierównościach.
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 19:41 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
Witam serdecznie i podłączam się do tematu.Zakupilem mk4 3tyg temu i mam to samo zjawisko.Na progach zwalniajacych,ale tylko na tych wysokich mam gumowe skrzypienie z przodu,ale tylko kiedy auto juz zjeżdża z progu zwalniającego.Mimo prób delikatnego najazdu i zjazdu z progów zwalniających skrzypienie zawsze sie pojawia.Udało mi się tylko wykryć ,że często gdy najeżdżam na próg zwalniający na skręconych kołach to udaje mi się to trzeszczenie ominąć.
Jakieś sugestie?
Jakieś sugestie?
Pozdrawiam ---layer---
Witam, jak pisze ignac_bdg, problem lezy po stronie stabilizatora a doladnie tulejek wewnetrzych. Wymienialem u kumpla bo tez skrzypialo, najpierw kupilem febi z paskiem w srodku - 2 tyg i znowu skrzypi, potem kupilem w ASO ale co sie okazalo tez maja pasek w srodku i tez po jakims czasie skrzypialo, ostatecznie kupilem tulejki firmy topran i do dzis mam spokoj, zero skrzypienia. pozdrawiam
-
- Użytkownik
Tak tak moi szanowni panowie to nasze skrzypienie pochodzi od tych gum na stabilizatorze.Ja wymienialem w kwietniu i cigle skrzypia ale nieprzeszkadza mi to wogole Po pierwsze duzo ludzi wten spoob zwraca uwage na auto lol a po drugie i juz bardziej serio wole jak mi ma skrzypiec niz jak miałem przed wymiana ciagle mi cos stukało.Wiec bez obaw to nic groznego. AVE golferzy
Jeźdżę MK4
Jeźdżę MK4