1,9 tdi na 2,5 tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sylwester.k
- Nowicjusz
- Kontakt:
1,9 tdi na 2,5 tdi
mk4 - czy jest możliowa zamiana silnika 1,9 na 2,5 tdi i czy ktoś orjetuje gdzie i za ile można to zrobić
Re: 1,9 tdi na 2,5 tdi
sylwester.k pisze:mk4 - czy jest możliowa zamiana silnika 1,9 na 2,5 tdi i czy ktoś orjetuje gdzie i za ile można to zrobić
CHYBA raczej problem, jak już V6 ale wtedy bedzie kłopot ze skrzynią jak juz dobierzesz jakąś o odpowiednich przełożeniach to trzeba flansze robić, przejściówke żeby to połączyć !! Chyba że ... ..wzdłuż !!!! Wtedy KASA PRACA KASA CIERPLIWOŚĆ KASA KASA KASA !!!!
ja ci powiem tyle,sam rozwazalem kupno Audi A4 z tym silnikiem 2,5 V6 TDi,ale one wcale nie sa takie rewelacyjne,troche mnie to przygnebilo bo zawsze chcialem auto z tym silnikiem,a mianowicie sa poprostu nieudane,najwiekszym ich mankamentem sa walki rozrzadu,poprostu wyciaraja sie krzywki,pompy w nich padaja jak muchy no i jak by tego bylo mało to i turbawki itd...poczytaj sobie to
http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=1815
http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=1815
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
o kosztach utrzymania tych silnikow lepiej nawet niewspominac,koszt wymiany rozrzadu czyli wiadomo paska i rolek to ok 1000zł pod warunkiem ze czesci kupisz wmiare tanio i oczywiscie wymienisz sobie to sam,wiec za te pieniadze w 4 cylindrowce rozrzad zmienil bys se ze 4 a nawet 5 razy jesli robisz sobie sam oczywiscie,w jakim s warsztacie to by ci zawołali ok 2,500 zł,a w ASO to nawet niechcem wiedziec,wiec to sa koszty np samego rozrzadu,wole nie liczyc nawet jakie sa koszty kiedy cos ci padnie...moj kuzyn ma Audi A4 z tym silnikiem,i wlasnie chodzilo mi poglowie odkupienie go,ale bardzo szybko zrezygnowałem,zreszta spalanie tez nie jest zaciekawe,jak sie ostro jezdzi to 12 wciaga,jada ma ale co z tego...skarbonka bez dna,no przynajmniej jak dla mnie chyba ze kasy cie nie brakuje to mozna sie bawic...
[ Dodano: Pon Sty 23, 2006 23:51 ]
ta audi na 5 biegu przy 120 km/h reaguje lepiej na gaz niz moj MKIII TDI na 2 biegu :D,naprawde robi wrazenie,no i skrzynia oczywiscie 6 bieg. ale mimo wszytsko to jest wielka kupa jak ktos nie ma zawiele kasy...kupic to nie sztuka,sztuka jest to utrzymac...
[ Dodano: Pon Sty 23, 2006 23:51 ]
ta audi na 5 biegu przy 120 km/h reaguje lepiej na gaz niz moj MKIII TDI na 2 biegu :D,naprawde robi wrazenie,no i skrzynia oczywiscie 6 bieg. ale mimo wszytsko to jest wielka kupa jak ktos nie ma zawiele kasy...kupic to nie sztuka,sztuka jest to utrzymac...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
- sylwester.k
- Nowicjusz
- Kontakt:
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
po co wogole chcesz to robić? 1.9 tdi się świetnie modyfikują i za koszty swapa zrobisz swoje auta na dużo szybsze nawet jeśli masz teraz wersje 90km
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 11:05 am ]
wlasnie doczytalem, ze masz AJM 115 koni wiec chipuj (jak dolozysz troche kasy to mozesz go przerobic na mocniejsza wersje i wtedy zachipowac)
[ Dodano: Wto Sty 24, 2006 11:05 am ]
wlasnie doczytalem, ze masz AJM 115 koni wiec chipuj (jak dolozysz troche kasy to mozesz go przerobic na mocniejsza wersje i wtedy zachipowac)
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]