Nie odbija drążek zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Nie odbija drążek zmiany biegów
Witam. Mam problem a mianowicie nie odbija mi drążek zmiany biegów. To znaczy jak przyciągnę go do siebie to tak zostaje. Spotkał się już może ktoś z czymś takim lub ma jakiś pomysł co to może być. Za wszelakie sugestie z góry dziękuje.
-
- Mały gagatek
Coś takiego kolego:
???
???
Ostatnio zmieniony pn cze 29, 2009 19:37 przez Jazz_Blue, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Otwórz maskę i zobacz co masz nad skrzynią. U mnie w BCA są sztywne cięgna z systemem przegubów (tak by to można roboczo nazwać). W nich pełno teflonowych grzybków na których pracują gniazda cięgien. To wszystko było suche i zatarte. Mechanik mi to porządnie smarem teflonowym opracował i od roku mam święty spokój. A wcześniej też było tak, że na przykład wyrzucając dwójkę drążek nie chciał sie naprowadzi na środek, na trójkę.
-
- Mały gagatek
a mógłbym prosić o jakąś fotke.
wie może ktoś gdzie szukać oznaczenia na skrzyni tz jaki typ itp
wie może ktoś gdzie szukać oznaczenia na skrzyni tz jaki typ itp
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 21:12 przez michasbroda, łącznie zmieniany 1 raz.
Tu nie ma co zdjęć robić. Te cięgna widać jak na dłoni (o ile masz tak jak u mnie, silnik BCA, skrzynia man. 5 bieg.). To nie są linki tylko system połączonych ze sobą metalowych ramion/cięgien. Kopnij się do auta, otwórz tą maskę, posadź kogoś za kierownicą żeby ci poruszał drążkiem, a ty spójrz pod maskę i będziesz wiedział.
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek